Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Etten-Leur

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Etten-Leur? Via onze site lees je een uitgebreide beschrijving. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder behandelen we ook de diverse maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct organisaties vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Onderzoek dan eerst de meestgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteEtten-Leur
PlaatsEtten-Leur
Postcode4875
Website gemeentewww.etten-leur.nl
maaltijden-aan-huis-etten-leur

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Etten-Leur?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Tortellini gevuld met kaas en Mexicaanse kipschotel, paprika, ananas, rijst. In het gedeelte hierna tref je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zijn erg voedzaam, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aangemalen, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Studie, werk en hobby’s moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Werk, hobby’s en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er gaan lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Etten-Leur

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Etten-Leur dan heb je 3 keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in hoe groot het aanbod is, prijzen, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Normaliter per 6 of 12 stuks bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch op het moment dat het koken niet meer gaat of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-etten-leur

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bekijk je een verzameling landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Etten-Leur. Per organisatie doorzoek je eenvoudig details als het type maaltijden en de tarieven. Klik op de button van een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van thuismaaltijden

In het schema hierna bekijk je een opsomming van plaatselijke leveranciers. Onder andere cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten. Op dit platform vind je ook bedrijven en organisaties in Moerdijk, Alphen-Chaam en Rucphen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslagerij van CaulilStationsstraat 24872 TDEtten-Leur
Margot bij de HandAbraham Bloemaerthoek 194907 RDOosterhout
Slagerij van GilsArkendonk 644907 XPOosterhout
Stichting Social CateringAbdis van Thornstraat 544901 ZBOosterhout
Slagerij BilletMolenstraat 1124881 CVZundert
BuurtzorgMarkt 20b4841 ACPrinsenbeek
De KnollentuinSt. Bavostraat 254891 CGRijsbergen
Keurslagerij LodewijkKapelstraat 334841 GEPrinsenbeek
ThebeWarandelaan 64904 PCOosterhout
Hendrikx keurslagerMolenstraat 1904881 GHZundert
Overzicht met lokaal georiënteerde instellingen van magnetronmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Etten-Leur bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentra (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Etten-Leur. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen een lekkere en gezonde maaltijd gebruiken rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Etten-Leur aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. O.a. Varkensvlees in red porksaus, mihoen goreng & Zalmfilet in zoete mosterdsaus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Vaak warm je het op in ongeveer 5 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Etten-Leur (al opgewarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Etten-Leur?
De tarieven van maaltijden aan huis liggen ver uit elkaar. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,55) en desserts (vanaf €1,40).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Ten tweede kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Etten-Leur. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ook zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Etten-Leur?
Door middel van www.etten-leur.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.