Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Gennep

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Gennep? Via onze site tref je relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Evenzeer gaan we verder in op de diverse soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar organisaties vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Heb je vragen voor onze medewerkers? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioLimburg
GemeenteGennep
PlaatsGennep
Postcode6591
Website gemeentewww.gennep.nl
maaltijden-aan-huis-gennep

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Gennep?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Denk dan aan gerechten als: Rundergehaktbal met jus en hutspot en Gestoofde spitskool. In de volgende paragraaf benoemen we heel uiteenlopende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zitten vol groenten, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Een gezonde maaltijd klaarmaken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobbies en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Gennep

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gennep dan bestaan er 3 keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen hebben te maken met assortiment, prijs, houdbaarheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Een uitkomst als het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-gennep

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bekijk je een overzicht met populaire bezorgers van tafeltje dekje in Gennep. Per bedrijf bieden we details als het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Kies een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van senioren maaltijden

In de volgende tabel vind je een verzameling regionale bezorgservices. Dit kunnen zijn welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen. Op deze site vind je ook bedrijven en organisaties in Berg en Dal, Mook en Middelaar en Kerkrade.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Opsomming met regionale instanties van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Gennep bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak is dit contractueel geregeld met populaire bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Gennep. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen zo een verse en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Gennep specifiek aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de omdoos staat meestal een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, verse seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Bijv. Runderstoofpotje en Gehakt in jus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 35 minuten op 120 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Gennep (reeds verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Gennep?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,50. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (vanaf €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Gennep. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Gennep?
Op de website www.gennep.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ven-Zelderheide
 • Heijen
 • Milsbeek
 • Ottersum