Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Giessenlanden

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Giessenlanden? Hieronder bekijk je alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder gaan we verder in op de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook instellingen vergelijken. Daarbij kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
PlaatsGiessenlanden
Postcode4223
Website gemeentewww.giessenlanden.nl
maaltijden-aan-huis-giessenlanden

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Giessenlanden?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Prei a la creme en/of Gebakken krieltjes. In onderstaand blok check je meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 75-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Denk bijvoorbeeld aangemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, en vetarm, vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. School, een drukke baan en sport/muziek vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, hobbies en feestjes met vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Giessenlanden

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Giessenlanden dan zijn er in feite drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, bewaaradviezen en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Meestal 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst indien u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-giessenlanden

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bieden we een lijst met grote keukens voor tafeltje dekje in Giessenlanden. Per leverancier verstrekken we details als het actuele aanbod en het tarief. Druk op de button van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hieronder vind je een lijst met gemeentelijke aanbieders. Denk dan aan welzijnsorganisaties, slagerijen, stichtingen, cateraars, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Hendrik-Ido-Ambacht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Keurslager BartenHoogstraat 83b4251 CJWerkendam
BuurtzorgDaltenaer 9a4251 TXWerkendam
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Stichting Tafeltje DekjeMiddelkoop 374245 TSLeerbroek
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
Opsomming met plaatselijke maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Giessenlanden bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorgcentrums (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Normaliter zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Giessenlanden. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: groenterijke gerechten snel op tafel!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Giessenlanden aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, voldoende volkoren ingrediënten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking staat meestal een tabel met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit een Nederlandse stamppot, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Bijv. Nasi goreng, quorn, satésaus of Broccoli-gehaktschotel met aardappel, kaas.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 100 °C in de oven. Duurt dit te lang? Dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Giessenlanden (verwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Giessenlanden?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke service werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,90. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,45. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,95).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Giessenlanden. Voorbeelden zijn grootschalige keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Giessenlanden?
Op de website www.giessenlanden.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook bestaan er andere regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.