Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Gilze en Rijen

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Gilze en Rijen? Via deze website vind je meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook bespreken we de actuele type gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en je warmt ze eenvoudig en snel op. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
PlaatsGilze en Rijen
Postcode5121
Website gemeentewww.gilzerijen.nl
maaltijden-aan-huis-gilze-en-rijen

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Gilze en Rijen?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een gezonde kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Speklapjes met jus en preistamppot en Chili con carne met rijst-groenteschotel. In de volgende paragraaf bekijk je heel uiteenlopende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Oudere mensen die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze gerechten zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de hersenen te beschermen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en koolhydraatarm, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die service hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Even snel een maaltijd maken schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Studenten: Een drukke baan, hobby’s en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Gilze en Rijen

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gilze en Rijen dan heb je feitelijk drie opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, tarieven, smaak en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk per 6 of 12 stuks afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-gilze-en-rijen

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

Hierna check je een opsomming van professionele bedrijven voor tafeltje dekje in Gilze en Rijen. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig details als het huidige assortiment en vanafprijs. Klik op de button van een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van senioren maaltijden

In het schema hierna vind je een opsomming van kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Bijvoorbeeld cateraars, stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Hilvarenbeek, Baarle-Nassau en Oisterwijk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Tabel met lokale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Gilze en Rijen bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Hierna beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Dikwijls hebben ze een overeenkomst met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Gilze en Rijen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kan je informeren naar het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Gilze en Rijen zich aan moeten houden. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste een ruime portie groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er 100% Hollandse kost, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Runderlapje in jus & Varkensvlees, erwten, aardappelpuree.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Gilze en Rijen (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Gilze en Rijen?
De kosten van de maaltijdservices kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft andere prijzen en bezorgkosten. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (circa €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,70) en toetje (vanaf €1,20).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Gilze en Rijen. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Gilze en Rijen?
Via www.gilzerijen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Gilze
 • Hulten
 • Molenschot
 • Rijen