Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Gorinchem

Bent u op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Gorinchem? Aan de hand van deze site check je een uitgebreide beschrijving. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens vertellen we meer over de beschikbare gerecht-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het geheel smaakt er lekker en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioZuid-Holland
GemeenteGorinchem
PlaatsGorinchem
Postcode4205
Website gemeentewww.gorinchem.nl
maaltijden-aan-huis-gorinchem

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Gorinchem?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n verse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Kies bijvoorbeeld voor: Lasagna bolognese en/of Varkensvlees met appel in saus. In de volgende paragraaf vind je allerlei soorten groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 75-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt denken aan zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij, en vegetarisch, vetarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen lukt dan niet altijd. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, hobbies en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Gorinchem

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gorinchem dan heb je eigenlijk drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft positieven en negatieven kanten. Let goed op de verschillen in de breedte van het assortiment, onkosten, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst op het moment dat u niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-gorinchem

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een lijst met populaire leveranciers van tafeltje dekje in Gorinchem. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig specificaties zoals assortiment en een prijsindicatie. Klik op de button van een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale instellingen voor thuismaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een verzameling lokaal georiënteerde bedrijven. Denk dan aan welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, supermarkten, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Buren, West Betuwe en Neder-Betuwe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Voor U Gekookt De Groentetuin RuitenbergSchoutstraat 474204 BBGorinchem
Tafeltje Dekje PresentPr. Marijkeweg 344233 HMAmeide
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
Keurslagerij MuilwijkPrinsengracht 344233 EWAmeide
Keurslager VisserDoctor H.B. Wiardi Beckmanplein 514207 NAGorinchem
Petra`s maaltijdserviceKoningin Julianaplantsoen 24181 BLWaardenburg
BuurtzorgMolenlaan 34214 EAVuren
Slagerij van der BurgGeldersestraat 364191 BCGeldermalsen
Tafeltje-DekjeAaksterveld 1524233 GDAmeide
SPAR van der BeekMildijk 1114214 DRVuren
Tabel met lokale maaltijdservices van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Gorinchem bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (o.a. woongroepen en dagbestedingen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak hebben ze een overeenkomst met grote keukens voor kant-en-klare maaltijden in Gorinchem. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Diverse thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Gorinchem aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Zoals Kip met jus, rode bieten en krielaardappels en Groentensoep.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 110 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Gorinchem (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Gorinchem?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,65. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €5,50. Voor een tafeltje dekje maaltijd geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €0,90).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Daarnaast is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Gorinchem. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde onderscheiden we nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Gorinchem?
Via www.gorinchem.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Dalem