Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Gouda

Oriënteert u zich op lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Gouda? Hieronder check je relevante info. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook behandelen we ook de actuele maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan instellingen vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Bekijk dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteGouda
PlaatsGouda
Postcode2803
Website gemeentewww.gouda.nl
maaltijden-aan-huis-gouda

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Gouda?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Selecteer bijvoorbeeld: Gehaktbal, bloemkool, groentesaus en aardappelen of Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen. In de volgende paragraaf lees je informatie over allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren zijn voedzame gerechten essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl worden producten ontwikkeld. Typische voorbeelden zijn gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, muziek en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er gaan lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Gouda

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gouda dan heb je 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, budget, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Dikwijls om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-gouda

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema verstrekken we een opsomming van bekende organisaties voor tafeltje dekje in Gouda. Per organisatie vind je praktische info zoals aanbod en vanafprijs. Druk op de button van een aanbieder voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van thuismaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale instanties. Dat zijn bijv. stichtingen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Zoetermeer, Zuidplas en Pijnacker-Nootdorp.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBuchnerweg 12803 GRGouda
BuurtzorgArmstronglaan 252811 SPReeuwijk
Groene Hart MaaltijdserviceNijverheidsweg 5e2821 ATStolwijk
Het BruisnestBlekerssingel 782806 ADGouda
Palet welzijnAntwerpseweg 72803 PBGouda
VierstroomPostbus 5712800 ANGouda
Slagerij van der GeestGildenburg 822804 VKGouda
Keurslager KonermannKorte Groenendaal 222801 JNGouda
Slagerij UlteeMiddenmolenplein 942807 GZGouda
Activiteitencentrum De RotondeZuidhoef 1382804 TEGouda
Database met regionale leveranciers van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Gouda bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Gouda. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd opeten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Gouda in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Onder andere Macaroni, groenten-tomatensaus & Slavink in jus met stamppot snijbonen.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Gouda (voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Gouda?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,65. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €5,95. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Gouda. Onder andere grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ook zijn er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Gouda?
Op www.gouda.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Je vind hier bijvoorbeeld uitleg over een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.