Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Grave

Zoekt u lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Grave? Aan de hand van deze site verstrekken we een uitgebreide beschrijving. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder leggen we alles uit over de huidige gerecht-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteGrave
PlaatsGrave
Postcode5361
Website gemeentewww.grave.nl
maaltijden-aan-huis-grave

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Grave?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Spekpannenkoek en/of Vier-groentenstamppot. In het gedeelte hierna check je enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor bijna elke allergie of voedingswens is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, lactosevrij, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Werk, muziek en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere avond voor jezelf koken kan dan vaak lastig zijn. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Grave

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Grave dan zijn er in feite 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, onkosten, bewaaradviezen en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-grave

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In onderstaand schema check je een opsomming van landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Grave. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig specificaties zoals assortiment en het tarief. Klik op de button van een bedrijf voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een weergave van regionale bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: stichtingen, zorginstellingen, cateraars, slagerijen, supermarkten. Op dit platform vind je ook leveranciers in Boxtel, Oss en Vught.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
BrabantZorg – MaaslandSint Sebastianusstraat 55373 ADHerpen
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – De MaashorstKerklaan 15366 ARMegen
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
Keurslager van KraaijPastoor van Winkelstraat 135374 BGSchaijk
BuurtzorgBongaardsweg 25364 PMEscharen
Database met kleinschalige maaltijdservices van thuismaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Grave bezorgen

Bedrijven en kantoren bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als onderneming wil je natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Grave. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) vragen steeds meer om verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een smakelijke en gezonde maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Grave specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de verpakking staat vaak meer info over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. In de basis hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Onder andere Spareribs, gebakken wedges, broccoli en Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer een half uur op 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 5 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Grave (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Grave?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (circa €5,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €0,95).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Als tweede mogelijkheid kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Grave. Voorbeelden zijn professionele keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook onderscheiden we nog zorggroepen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Grave?
Via www.grave.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Gassel
 • Escharen