Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Groningen

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Groningen? Op maaltijdaanhuis.com bieden we alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Ook behandelen we ook de beschikbare soorten gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het geheel smaakt er lekker en het staat binnen mum van tijd op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Bekijk dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioGroningen
GemeenteGroningen
PlaatsGroningen
Postcode9712
Website gemeentegemeente.groningen.nl
maaltijden-aan-huis-groningen

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Groningen?

Ben jij geen goede kok? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Rookworst met vleesjus, stamppot andijvie en Kip Andorra schotel. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeelden van groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De menu’s zijn erg voedzaam, zijn niet zo zout en vet en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. Het gaat hier bijvoorbeeld om eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, gemalen, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: School, werken, sport en feestjes met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Groningen

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Groningen dan zijn er drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, onkosten, herkomst producten en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeker praktisch indien het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-groningen

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een verzameling landelijke aanbieders van tafeltje dekje in Groningen. Per leverancier bieden we uitleg over assortiment en de prijzen. Klik op de knop van een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van bezorgmaaltijden

Hieronder vind je een verzameling regionale instellingen. Denk dan aan welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Pekela, Westerwolde en Midden-Groningen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Brasseries – Zorggroep GroningenSchaaksport 1009728 PGGroningen
BuurtzorgBieslookstraat 31 Unit B19731 HHGroningen
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Tabel met kleinschalige maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Groningen bezorgen

Kantoren en bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Vaak hebben ze een overeenkomst met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Groningen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. De kids kunnen zodoende een verse en gezonde maaltijd nemen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Groningen in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en voldoende eiwitten. Op de beschrijving vind je de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Denk aan Kippenvlees in kerriesaus of Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Groningen (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Groningen?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke aanbieder heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (om en nabij de €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,15).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Groningen. Denk dan aan grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens zijn er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Groningen?
Aan de hand van gemeente.groningen.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarbij bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Ten Boer
 • Ten Post
 • Winneweer
 • Lellens
 • Woltersum
 • Sint Annen
 • Thesinge
 • Garmerwolde
 • Haren
 • Onnen
 • Glimmen
 • Harkstede
 • Lageland
 • Noordlaren