Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Gulpen-Wittem

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Gulpen-Wittem? Via deze website tref je tips en adviezen. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en wie er gebruik van kan maken. Verder gaan we verder in op de aanwezige maaltijdopties. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima er er zijn tientallen verschillende gerechten. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Liever direct bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
PlaatsGulpen-Wittem
Postcode6271
Website gemeentewww.gulpen-wittem.nl
maaltijden-aan-huis-gulpen-wittem

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Gulpen-Wittem?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Gegrilde kippenpoot & Macaroni in tomatensaus, ham, kaas. Hieronder beschrijven we heel uiteenlopende groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is een dagelijkse gezonde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, natriumarm, diabetes, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Families: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Studie, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er zitten lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Gulpen-Wittem

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Gulpen-Wittem dan heb je eigenlijk drie keuzemogelijkheden: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, onkosten, houdbaarheid en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-gulpen-wittem

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

Hieronder vind je een weergave van professionele aanbieders van tafeltje dekje in Gulpen-Wittem. Per leverancier verstrekken we relevante zaken zoals aantal maaltijden en de kosten. Tik op de button van een instelling om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor bezorgmaaltijden

In het schema hieronder bieden we een database met lokaal georiënteerde instellingen. Voorbeelden zijn stichtingen, zorginstellingen, supermarkten, cateraars, slagerijen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Maastricht, Eijsden-Margraten en Stein.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Keurslagerij PinckaersKerkstraat 12A6245 CBEijsden
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Tabel met lokaal georiënteerde maaltijdservices van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Gulpen-Wittem bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgorganisaties (dagbesteding en woonlocaties) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Vaak is dit contractueel geregeld met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Gulpen-Wittem. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: een smaakvol en voedzaam gerecht moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Gulpen-Wittem zich aan moeten houden. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en toevoegingen. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er 100% Hollandse kost, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen of Groentensoep met gehaktballen.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 100 – 120 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Gulpen-Wittem (verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Gulpen-Wittem?
De kosten van de maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (zo’n €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,50).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Gulpen-Wittem. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Gulpen-Wittem?
Aan de hand van www.gulpen-wittem.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wijlre
 • Elkenrade
 • Eys
 • Wittem
 • Epen
 • Mechelen
 • Beutenaken
 • Slenaken
 • Heijenrath
 • Reijmerstok
 • Ingber
 • Gulpen