Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Haaksbergen

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Haaksbergen? Op maaltijdaanhuis.com vind je meer informatie. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Eveneens vertellen we meer over de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Heb je nog brandende vragen? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteHaaksbergen
PlaatsHaaksbergen
Postcode7481
Website gemeentewww.haaksbergen.nl
maaltijden-aan-huis-haaksbergen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk alle aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Haaksbergen?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Kip in roomsaus & Ajam pangang, nasi goreng. In onderstaande tekst benoemen we allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zitten vol bouw- en voedingsstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan gemalen, eiwitrijk, zoutarm, lactosevrij, en vetarm, diabetes, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Jongvolwassenen: Studie, de sportschool en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Haaksbergen

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Haaksbergen dan zijn er in feite 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Vaak 1 of 2 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal als u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-haaksbergen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een overzicht met grote organisaties voor tafeltje dekje in Haaksbergen. Per instantie verstrekken we informatie als assortiment en vanafprijs. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een database met lokaal georiënteerde aanbieders. Voorbeelden zijn zorginstellingen, slagerijen, stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten. Op deze website vind je ook aanbieders in Hellendoorn, Hof van Twente en Voorst.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgBevertstraat 27481 CXHaaksbergen
Liberein – De EschpoortBoulevard 1945 nr. 5057511 ADEnschede
Livio – Bouleva​​rdBoulevard 1945 n​r. 460​7511 ALEnschede
Stichting Het MichgoriushuisZuiderhagen 37491 CDDelden
Livio – Het SaalmerinkKlaashuisstraat 97481 ENHaaksbergen
BuurtzorgGrotestraat 47475 AXMarkelo
Slagerij VisschedijkKortestraat 197491 AXDelden
SPAR MaaltijdserviceGoorseweg 127478 BDDiepenheim
Keurslager BrummelhuisGoorsestraat 337496 ABHengevelde
Meat & Meals BroekhuisKalter 17481 LRHaaksbergen
Tabel met lokaal georiënteerde instellingen van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Haaksbergen bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. In het gedeelte hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel is dit contractueel geregeld met grote bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Haaksbergen. Op die manier kunnen cliënten voordelig blijven eten.
 • De grotere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Haaksbergen in de regel aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Wisselmenu Aspergesoep met zalm & Babi ketjap, mihoen goreng.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 35 minuten op 125 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Haaksbergen (al voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Haaksbergen?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,90. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €5,85. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en nagerecht (vanaf €0,90).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Haaksbergen. Het betreft cateringbedrijven en grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Haaksbergen?
Op de website www.haaksbergen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.