Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Haarlem

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Haarlem? Via deze website verstrekken we alles wat je moet weten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij gaan we verder in op de huidige soorten maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar de veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteHaarlem
PlaatsHaarlem
Postcode2011
Website gemeentewww.haarlem.nl
maaltijden-aan-huis-haarlem

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check de lopende aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Haarlem?

Haal jij geen plezier uit koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Spaghetti met broccoli en/of Kervelroomsoep. Hierna benoemen we allerlei soorten groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen en bejaarden: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn super gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor senioren is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en koolhydraatarm, vetarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die service kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Families met kinderen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport moeten gecombineerd worden. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Werk, sport en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Haarlem

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Haarlem dan heb je feitelijk drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in aanbod, kosten, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt indien het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-haarlem

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema bieden we een opsomming van bekende leveranciers van tafeltje dekje in Haarlem. Per leverancier bieden we uitleg over het type maaltijden en de prijzen. Druk op de knop van een instantie voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

Hieronder doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale maaltijdservices. Dit kunnen zijn zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op deze site vind je ook aanbieders in Beverwijk, Velsen en Uitgeest.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje HaarlemGedempte Oude Gracht 1382011 GXHaarlem
Hollandse MaaltijdserviceGoedkoopweg 162031 ELHaarlem
TSN ThuiszorgRichard Holkade 142033 PZHaarlem
VERS HaarlemA. Hofmanweg 1A2031 BHHaarlem
Keurslager KeirsgieterDe Ruijterweg 282014 AWHaarlem
Keurslager van HaasterSter Bastion 421991 PNVelserbroek
BuurtzorgAmbonstraat 2A2022 DMHaarlem
VersmenuL.Springerstraat 161992 BWVelserbroek
Kievit MaaltijdserviceWaarderweg 94 B2031 BRHaarlem
FlexicuraLeidsevaart 5902014 HTHaarlem
Weergave met plaatselijke leveranciers van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Haarlem bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Vaak werken ze samen met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Haarlem. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen zodoende een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Haarlem aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en ten minste 25 gram eiwit. Op de omdoos staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd kent 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Denk aan Preischotel met aardappelschijfjes in kaassaus & Gestoofde lamsschouder.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Haarlem (al voorverwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Haarlem?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (om en nabij de €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en toetje (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Haarlem. Voorbeelden zijn grote keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Als laatste hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Haarlem?
Op de website www.haarlem.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Spaarndam