Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Haarlemmermeer

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Haarlemmermeer? Middels onze site bekijk je alle belangrijke aspecten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens gaan we verder in op de beschikbare gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje voorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsHaarlemmermeer
Postcode2132
Website gemeentewww.haarlemmermeer.nl
maaltijden-aan-huis-haarlemmermeer

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Haarlemmermeer?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. U kunt bijv. denkena aan: Lamscurry met sperziebonen, pilav rijst of Kip korma, rijstmix. Hierna lees je informatie over verschillende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De producten zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Op deze manier behouden ze een stukje zelfstandigheid. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken schiet er dan wel eens bij in. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: School, werken, hobby’s en afspraken met vrienden: we hebben het erg druk. Elke dag iets gezonds klaarmaken is vaak geen optie. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Haarlemmermeer

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Haarlemmermeer dan heb je 3 keuzes: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk soort gerecht heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in hoe groot het aanbod is, prijs, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-haarlemmermeer

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna vind je een database met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Haarlemmermeer. Per bedrijf verstrekken we details als het huidige assortiment en de tarieven. Selecteer een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van senioren maaltijden

Hieronder bieden we een weergave van lokale maaltijdvoorzieningen. Denk dan aan supermarkten, welzijnsorganisaties, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen. Op deze site vind je ook aanbieders in Zandvoort, Heemstede en Velsen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De BuurtBrasserieBurgemeester Pabstlaan 2602131 XWHoofddorp
Thuis met RobertjanCruquiusdijk 792142 ESCruquius
PCSOH WesterkimZaaiersstraat 12151 CKNieuw-Vennep
Keurslager KroezenMarkenburg 1012135 DSHoofddorp
Slagerij WierdaSkagerrak 2122133 DWHoofddorp
SPAR de BruynZwarteweg 442121 BCBennebroek
Keurslager van BourgondiënMuiderbos 1702134 SWHoofddorp
PCSOH ’t KruispuntKruislaan 542131 WEHoofddorp
BuurtzorgMarkenburg 1412135 DXHoofddorp
Slagerij ReusAalburgplein 592134 CNHoofddorp
Schema met gemeentelijke leveranciers van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Haarlemmermeer bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook verzorgingslocaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal hebben ze een overeenkomst met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Haarlemmermeer. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je informeren naar het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) nemen steeds vaker verse maaltijden af. Kinderen kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd nemen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Haarlemmermeer specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, gebruikmakend van volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Allereerst heb je natuurlijk de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Er is keuze uit oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Pastaschotel van penne, zalm en spinazie of Raapstelen stamppot.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 100 graden in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het ook in de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Haarlemmermeer (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Haarlemmermeer?
De prijzen van de verschillende maaltijden liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,65. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,15).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Haarlemmermeer. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die door heel Nederland aan huis bezorgen. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Haarlemmermeer?
Via de info op www.haarlemmermeer.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er landelijk regelingen via de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Rozenburg
 • Lisserbroek
 • Buitenkaag
 • Abbenes
 • Weteringbrug
 • Leimuiderbrug
 • Burgerveen
 • Nieuw-Vennep
 • Beinsdorp
 • Boesingheliede
 • Cruquius
 • Vijfhuizen
 • Zwaanshoek
 • Hoofddorp
 • Spaarnwoude
 • Haarlemmerliede
 • Spaarndam
 • Rijsenhout
 • Oude Meer
 • Aalsmeerderbrug
 • Schiphol
 • Schiphol-Rijk
 • Zwanenburg
 • Halfweg
 • Badhoevedorp
 • Lijnden