Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hardenberg

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Hardenberg? Op maaltijdaanhuis.com bieden we meer informatie. We vertellen je hoe maaltijdbezorging werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Verder gaan we dieper in op de diverse maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en het assortiment is gigantische groot. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioOverijssel
GemeenteHardenberg
PlaatsHardenberg
Postcode7772
Website gemeentewww.hardenberg.nl
maaltijden-aan-huis-hardenberg

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk actuele aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hardenberg?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Pasta Venetia & Zalm in dillesaus. In de box hieronder benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze producten zijn erg voedzaam, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten van belang. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, eiwitrijk, gemalen, zoutarm, en natriumarm, diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. In korte tijd een maaltijd bereiden is simpelweg niet elke avond mogelijk. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: School, werken, de sportschool en feestjes met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken lukt vaak gewoon niet. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hardenberg

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hardenberg dan zijn er 3 varianten: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, prijs, smaak en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na levering zet je het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Gewoonlijk 2 of 3 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt wanneer u geen keuken heeft en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-hardenberg

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een overzicht met landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Hardenberg. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het actuele aanbod en het tarief. Klik op de button van een maaltijdservice om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

In het schema hieronder verstrekken we een overzicht met lokaal georiënteerde instellingen. Voorbeelden zijn cateraars, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, supermarkten. Op deze website vind je ook aanbieders in Dalfsen, Coevorden en Tubbergen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Stuwdijk 1A7772 AWHardenberg
TSN ThuiszorgStatenweg 1097824 CWEmmen
SPAR SchijffSplitting 1567826 CTEmmen
Keurslagerij JansenDalipassage 557811 DAEmmen
Brinkman maaltijdenserviceNieuwe Haven 247772 BCHardenberg
BuurtzorgEuropaweg 143a7766 AENieuw-Schoonebeek
Het wapen van EmmenSchimmerweg 17811 AREmmen
SPAR PierikJupiterplein 17771 XTHardenberg
Slagerij VeerbeekStatenweg 457824 CTEmmen
BuurtzorgDe Esch 17783 CGGramsbergen
Weergave met lokale organisaties van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Hardenberg bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In veel gevallen maken zij hiervoor afspraken met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Hardenberg. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hardenberg in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je hebt de keuze uit oer-Hollandse gerechten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Onder andere Wildstoof,rode kool en appel met aardappelpuree & Babi pangang, rijstfantasie.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit kan in ongeveer 25 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Hardenberg (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Hardenberg?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (circa €5,95. Voor tafeltje dekje (warme levering) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je jezelf echt verwennen? Kies dan ook een soep (vanaf €1,30) en/of een toetje na (vanaf €1,35).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hardenberg. We hebben het dan over cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Hardenberg?
Op www.hardenberg.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder zijn er landelijk regelingen vanuit de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Collendoorn
 • Rheezerveen
 • Heemserveen
 • Diffelen
 • Rheeze
 • Hoogenweg
 • Venebrugge
 • Radewijk
 • Anerveen
 • Holtheme
 • Den Velde
 • Anevelde
 • Ane
 • Gramsbergen
 • De Krim
 • Holthone
 • Loozen
 • Schuinesloot
 • Slagharen
 • Lutten
 • Balkbrug
 • Dedemsvaart
 • Brucht
 • Bruchterveld
 • Kloosterhaar
 • Sibculo
 • Mariënberg
 • Bergentheim