Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Harderwijk

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Harderwijk? Middels onze site bekijk je relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor wie het geschikt is. Ook leggen we alles uit over de verschillende type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Onderzoek dan eerst de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteHarderwijk
PlaatsHarderwijk
Postcode3841
Website gemeentewww.harderwijk.nl
maaltijden-aan-huis-harderwijk

Maaltijden aan huis in huis halen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Harderwijk?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Shoarma met zuurkool en/of Andijvie a la creme. Hieronder vind je voorbeelden van doelgroepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 75-plussers is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen en ook om mentaal gezond te blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, gemalen, en vetarm, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families met kinderen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Werk, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Elke avond een gezonde maaltijd koken zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Harderwijk

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Harderwijk dan zijn er drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, kosten, kwaliteit en bezorgintervallen.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaal 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Erg handig in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-harderwijk

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een lijst met bekende leveranciers van tafeltje dekje in Harderwijk. Per bezorgservice tref je specificaties zoals aanbod en budget. Tik op de button van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van thuismaaltijden

In onderstaand schema bieden we een database met plaatselijke leveranciers. Onder andere supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars. Elders op deze website vind je ook organisaties in Barneveld, Leusden en Eemnes.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Zorggroep Noordwest-VeluwePostbus 3923840 AJHarderwijk
BuurtzorgJulianalaan 25A3851 RAErmelo
Hugo KooktMeidoornlaan 33852 GVErmelo
AanTafel.todaySteynlaan 933851 BPErmelo
KokkerellaMeerkoetmeen 73844 XLHarderwijk
Slagerij TimmerDe Biezenkamp 213831 JALeusden
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
Cater & CaringFokkerstraat 123833 LDLeusden
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
YoolzDaltonstraat 173846 BXHarderwijk
Overzicht met kleinschalige aanbieders van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Harderwijk bezorgen

Bedrijven en organiisaties maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook verzorgingslocaties (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Harderwijk. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd eten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het nu zelf: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten dan voorheen. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Harderwijk aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, zoutbeperkt, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket vind je informatie over de voedingswaarden en toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Denk aan Zuurkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst en Pastaschotel.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer een half uur op 110 – 125 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan het ook in de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Harderwijk (reeds verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Harderwijk?
De prijzen van de gerechten lopen flink uiteen. Elke maaltijdbezorger werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,50. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,50).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Harderwijk. Denk dan aan professionele keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens onderscheiden we nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Harderwijk?
Via de info op www.harderwijk.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast bestaan er andere regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hierden