Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hardinxveld-Giessendam

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Hardinxveld-Giessendam? Middels onze site bekijk je alles wat je moet weten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens behandelen we ook de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan voorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
PlaatsHardinxveld-Giessendam
Postcode3371
Website gemeentewww.hardinxveld-giessendam.nl
maaltijden-aan-huis-hardinxveld-giessendam

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hardinxveld-Giessendam?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Kersenpannenkoek en Thaise viscurry, roerbakmix, gekookte rijst. Hierna check je allerlei soorten groepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor ouderen is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en koolhydraatarm, diabetes, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij slik- of kauwproblemen bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Werk, school, hobby’s en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken kan dan vaak lastig zijn. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hardinxveld-Giessendam

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hardinxveld-Giessendam dan heb je 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk soort gerecht heeft zo zijn voors en tegens. We vertellen je hieronder meer over aantal maaltijden, financiën, kwaliteit en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Gewoonlijk per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Ideaal op het moment dat u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-hardinxveld-giessendam

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder doorzoek je eenvoudig een database met bekende keukens voor tafeltje dekje in Hardinxveld-Giessendam. Per instantie tref je praktische info zoals aanbod en budget. Klik op de knop van een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van thuismaaltijden

In onderstaand schema bieden we een verzameling lokaal georiënteerde leveranciers. Onder andere welzijnsorganisaties, supermarkten, stichtingen, slagerijen, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Papendrecht, Molenlanden en Zwijndrecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Cateringservice De GelegenheidLelystraat 35 b3364 AHSliedrecht
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Leon Donker CateringMerianweg 53401 MRIJsselstein
Maaltijdvoorziening De Lange WeiRembrandthof 853372 XVHardinxveld-Giessendam
Stichting WaardeburghBonkelaarplein 123363 ELSliedrecht
Keurslager StekelenburgDe Biezen 153401 GDIJsselstein
Welzijnswerk – Het BonkelaarhuisBonkelaarplein 73363 ELSliedrecht
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
Stichting PulseBenschopperweg 3423401 BZIJsselstein
Schema met kleinschalige instanties van bezorgmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Hardinxveld-Giessendam bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als er klanten over de vloer komen. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Hardinxveld-Giessendam. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgbedrijven kan je advies inwinnen over het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hardinxveld-Giessendam specifiek aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je informatie over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en Wereldgerechten. Bijv. Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree & Rode kool met gehakt schotel.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 10 minuten op 600 – 750 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Hardinxveld-Giessendam (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Hardinxveld-Giessendam?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (circa €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,55) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hardinxveld-Giessendam. Het gaat hier om cateraars en/of gespecialiseerde keuken waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Hardinxveld-Giessendam?
Door middel van www.hardinxveld-giessendam.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.