Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Harlingen

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Harlingen? Via onze site verstrekken we alle belangrijke aspecten. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Ook bespreken we de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioFriesland
GemeenteHarlingen
PlaatsHarlingen
Postcode8861
Website gemeentewww.harlingen.nl
maaltijden-aan-huis-harlingen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Harlingen?

Vind jij koken niet leuk? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Braadworst in barbecuesaus & Verse worst in jus. In onderstaande tekst beschrijven we allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland bestellen dikwijls thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. Deze producten zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of juist om op gewicht te komen en blijven. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt denken aan zoutarm, eiwitrijk, gemalen, glutenvrij, en natriumarm, diabetes, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Door die service hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie wisselen elkaar snel af. Boodschappen doen en koken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, de sportschool en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten zit er dan soms gewoon niet in. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Harlingen

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Harlingen dan bestaan er 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke type maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over hoe groot het aanbod is, prijs, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Je kunt het maandenlang bewaren in de vriezer. Dikwijls wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing wanneer u geen beschikking heeft over een keuken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-harlingen

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In het schema hieronder bieden we een database met bekende bezorgers van tafeltje dekje in Harlingen. Per instantie check je praktische info zoals het huidige assortiment en de prijzen. Kies een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van bezorgmaaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een overzicht met lokaal georiënteerde bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, stichtingen, supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op dit portaal vind je ook leveranciers in De Fryske Marren, Waadhoeke en Westerveld.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
Zorgcentrum de StilenLongway 28881 CNWest-Terschelling
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Weergave met gemeentelijke bedrijven van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Harlingen bezorgen

Zakelijke instellingen bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Dikwijls is dit contractueel geregeld met professionele keukens voor kant-en-klare maaltijden in Harlingen. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je afspraken maken voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het eten zelf.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. Kinderen kunnen daardoor een smakelijke en gezonde maaltijd eten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Harlingen aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en ten minste 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, recepten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. O.a. Gegrilde groentenmix in saus & Stukjes rundvlees in saus.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Harlingen (voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Harlingen?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €6,25. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Ten eerst zijn er supermarkten en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Harlingen. Onder andere cateraars en/of gespecialiseerde keuken die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Tevens onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Harlingen?
Via de info op www.harlingen.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens bestaan er andere regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Wijnaldum
 • Midlum