Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hattem

Interesse in lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Hattem? Middels onze site vind je relevante info. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens leggen we alles uit over de verschillende maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje instellingen vergelijken. Tenslotte kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioGelderland
GemeenteHattem
PlaatsHattem
Postcode8051
Website gemeentewww.hattem.nl
maaltijden-aan-huis-hattem

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hattem?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Kip kerrie ananas met risotto en Groenteburger, prei, aardappelen. Hieronder tref je meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. De kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om de hersenen gezond te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en diabetes, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten lukt dan niet altijd. Met gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Studie, hobbies en andere vrijetijdsbestedingen: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hattem

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hattem dan heb je feitelijk 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen hebben te maken met aanbod, financiën, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De houdbaarheid is slechts beperkt.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans 1 of 2 keer per maand op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt wanneer zelfstandig koken tot het verleden behoort en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-hattem

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder doorzoek je eenvoudig een lijst met professionele keukens voor tafeltje dekje in Hattem. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig informatie als het huidige assortiment en het tarief. Kies een bedrijf om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale bezorgservices van magnetronmaaltijden

In het schema hierna tref je een opsomming van lokaal georiënteerde aanbieders. Bijvoorbeeld stichtingen, welzijnsorganisaties, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Staphorst, Zwolle en Hoogeveen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMolenbelt 28051 EVHattem
Catering CulinairEdisonweg 298071 RCNunspeet
Oma Jet & Tante MinaHullerweg 107-B8071 RNNunspeet
Slagerij BruintjesSchoolstraat 188064 DKZwartsluis
De Bongerd – Bistro ’t SluusienBongerd 328051 VLHattem
Driezorgwoningen De WendakkerWintersdijkstraat 308043 VSZwolle
Anne’s KokerijPurperreigerlaan 348064 DCZwartsluis
Het Zonnehuis: Grand caféNijenhuislaan 28043 WBZwolle
Keurslager De KievidHarderwijkerweg 158071 EMNunspeet
IJsselheem – De HazelaarHet Gasthuysland 3008061 KLHasselt
Opsomming met plaatselijke bedrijven van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Hattem bezorgen

Bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Bijgaand behandelen we diverse opties .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Hattem. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd opeten voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hattem specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, niet te veel zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Als eerste hebben we de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Kip tandoori & Foe yong hai.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Hattem (reeds verwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Hattem?
De prijzen van de verschillende maaltijden kunnen enorm verschillen. Elke bezorgdienst heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,60. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,35. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je meer luxe? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en desserts (vanaf €1,50).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. In aanvulling daarop kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hattem. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tenslotte hebben we nog de zorgorganisaties en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Hattem?
Op de website www.hattem.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.