Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heemstede

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Heemstede? Hieronder verstrekken we relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor wie het geschikt is. Evenzeer vertellen we meer over de diverse maaltijdopties. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst de veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteHeemstede
PlaatsHeemstede
Postcode2101
Website gemeentewww.heemstede.nl
maaltijden-aan-huis-heemstede

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Heemstede?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng en Chinese bami met daging smoor. In onderstaande tekst beschrijven we diverse groepen mensen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze kant-en-klaar producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en zijn simpel op te warmen. Voor ouderen zijn voedzame gerechten van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies, sporten en studeren vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Studeren, hobby’s en andere bezigheden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Heemstede

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heemstede dan zijn er 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: aanbod, budget, kwaliteit en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Dikwijls per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Erg handig op het moment dat u niet meer kunt koken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-heemstede

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema verstrekken we een verzameling grote organisaties voor tafeltje dekje in Heemstede. Per organisatie tref je details als het actuele aanbod en de prijzen. Selecteer een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van opwarmmaaltijden

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een opsomming van lokale leveranciers. Denk dan aan zorginstellingen, stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars. Op deze site vind je ook organisaties in Haarlem, Bloemendaal en Heemskerk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Keurslager van der GeestRaadhuisstraat 942101 HJHeemstede
Restaurant SonnemansZandvoortselaan 2632116 ENBentveld
SPAR de BruynZwarteweg 442121 BCBennebroek
SPAR AdemaTe Winkelhof 252105 TAHeemstede
Slagerij KuijkJan van Goyenstraat 242102 CBHeemstede
De Eetclub – PluspuntFlemingstraat 552041 VWZandvoort
BuurtzorgCamplaan 412103 GVHeemstede
De Rijp – KennemerhartBloemendaalseweg 1342061 SCBloemendaal
VersmarktAmstellaan 72105 VDHeemstede
Home InsteadCruquiusweg 12102 LSHeemstede
Database met regionale instellingen van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Heemstede bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. Onderstaand lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen werken ze samen met bekende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Heemstede. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden steeds vaker speciale verse maaltijden aan. Kinderen kunnen daardoor een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ontdek de voordelen: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heemstede aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je informatie over de precieze voedingswaarden. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst hebben we de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog vlees/vis/vleesvervangers. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Onder andere Zalmfilet in botersaus & Runderstoofpotje, andijvie, aardappelpuree.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Optie 1 is ongeveer 20 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan zet je gewoon de magnetron aan. Opwarmen gaat in zo’n 6 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Heemstede (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Heemstede?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke leverancier werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,70. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (zo’n €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en toetje (vanaf €1,20).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heemstede. Voorbeelden zijn grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Tevens zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Heemstede?
Via de uitleg op www.heemstede.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder heb je soms ook recht op zorg vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.