Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heerenveen

Interesse in verse maaltijden aan huis voor ouderen in Heerenveen? Aan de hand van deze site bekijk je een uitgebreide beschrijving. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer bespreken we de huidige soorten maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Ze smaken ontzettend goed en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioFriesland
GemeenteHeerenveen
PlaatsHeerenveen
Postcode8441
Website gemeentewww.heerenveen.nl
maaltijden-aan-huis-heerenveen

Genieten van maaltijden aan huis?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Heerenveen?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Gehakt in roomsaus & Lamsvlees in saus. In de box hieronder tref je allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden blijven senioren langer zelfstandig. Deze etenswaren zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd extra belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. Typische voorbeelden zijn glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen, en diabetes, natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Families: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Door gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Jongvolwassenen: Een drukke baan, de sportschool en feestjes met vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol groenten en eiwitten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Heerenveen

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heerenveen dan heb je 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elke soort maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in assortiment, onkosten, herkomst producten en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Meestal per 6 of 12 stuks aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal als u zelf niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-heerenveen

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bekijk je een database met landelijke leveranciers van tafeltje dekje in Heerenveen. Per instantie doorzoek je eenvoudig uitleg over aantal maaltijden en de prijzen. Klik op de button van een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van senioren maaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een overzicht met kleinschalige bezorgservices. Dat zijn bijv. stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook organisaties in Weststellingwerf, Westerveld en Urk.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Walvis maaltijdserviceServiceflat Oranjewoud 18443 ELHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Meriant Restaurant Anna SchotanusMarktweg 1048444 ACHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Overzicht met lokaal georiënteerde bedrijven van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Heerenveen bezorgen

Bedrijven kunnen veel baat hebben bij een overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op .

 • Kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook zorgcentra (dagbesteding en woonlocaties) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. Normaliter is dit contractueel geregeld met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Heerenveen. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd nuttigen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heerenveen in Nederland aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op het etiket vind je vaak een tabel met de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. In de basis is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Er is keuze uit 100% Hollandse kost, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. Zoals Hongaarse goulash, doperwten, rijst & Gebakken rijst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 35 minuten op 110 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Heerenveen (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Heerenveen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €5,85. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Heb je graag iets voor en na? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,35).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heerenveen. Het gaat hier om grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast onderscheiden we nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Heerenveen?
Op www.heerenveen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Aldeboarn
 • Akkrum
 • Nieuwebrug
 • Haskerdijken
 • Luinjeberd
 • Tjalleberd
 • Gersloot
 • De Knipe
 • Katlijk
 • Mildam
 • Oranjewoud
 • Nieuweschoot
 • Oudeschoot
 • Terband
 • Bontebok
 • Nieuwehorne
 • Oudehorne
 • Hoornsterzwaag
 • Jubbega