Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heerhugowaard

Bent u op zoek naar lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Heerhugowaard? Via onze site tref je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij leggen we alles uit over de beschikbare type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar leveranciers vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en het assortiment is gigantische groot. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Wil je nog meer weten? Surf dan eerst verder naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
PlaatsHeerhugowaard
Postcode1703
Website gemeentewww.heerhugowaard.nl
maaltijden-aan-huis-heerhugowaard

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Heerhugowaard?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Klapstuk met hutspot en Raapstelen stamppot met beenham. In de box hieronder check je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Senioren kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en koolhydraatarm, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Werk, school en sport vragen veel van onze tijd. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Jongvolwassenen: Studie, hobby’s en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Iedere dag boodschappen doen en koken is vaak geen optie. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het is nog gezond ook. Er gaan lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Heerhugowaard

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heerhugowaard dan heb je 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om aantal maaltijden, kosten, bewaaradviezen en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Je bewaart het in de koelkast. Bij koelvers heb je veel variatie in het menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaal 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeer geschikt op het moment dat zelfstandig koken tot het verleden behoort of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-heerhugowaard

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna bekijk je een verzameling bekende keukens voor tafeltje dekje in Heerhugowaard. Per instantie bekijk je relevante zaken zoals aanbod en vanafprijs. Druk op de button van een leverancier om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke leveranciers van thuismaaltijden

In het schema hieronder vind je een verzameling gemeentelijke aanbieders. Bijvoorbeeld supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook aanbieders in Medemblik, Drechterland en Stede Broec.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Pieter Raat StichtingDolomiet 21703 DXHeerhugowaard
Wilgaerden – ZandhoveSpanbroekerweg 1681715 GVSpanbroek
SPAR MaaltijdserviceBurg. Hoogenboomlaan 331718 BHHoogwoud
Wilgaerden – De HorstenburghDorpsstraat 1041713 HLObdam
ViVa! – Forum IIStationsplein 391703 WDHeerhugowaard
BuurtzorgHortensialaan 1641702 KJHeerhugowaard
Koken met LiefdeZeldenruststraat 31704 BRHeerhugowaard
Wonen Plus WelzijnRozenlaan 21702 TGHeerhugowaard
Keurslager van EgmondHerenweg 361715 EHSpanbroek
Eetwinkel GroenMiddenweg 5521704 BPHeerhugowaard
Overzicht met lokale maaltijdservices van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Heerhugowaard bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal hebben ze een overeenkomst met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Heerhugowaard. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd eten rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Probeer het zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heerhugowaard de basis aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, zoutbeperkt, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket vind je een overzicht met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt kiezen uit Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire verrassingen. Zoals Boerenkoolstampot, 2 gehaktballen of Spareribs met patat en salade.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je warmt dit op in ongeveer een half uur op 110 – 125 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Heerhugowaard (reeds verwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Heerhugowaard?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,60. Een koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,45. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,70) en nagerecht (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heerhugowaard. Het betreft grote keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Heerhugowaard?
Aan de hand van www.heerhugowaard.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarbij zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.