Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heerlen

Oriënteert u zich op (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Heerlen? Hieronder tref je aanvullende details. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens gaan we dieper in op de verschillende type gerechten. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. De gerechten zijn erg voedzaam en je warmt ze eenvoudig en snel op. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioLimburg
GemeenteHeerlen
PlaatsHeerlen
Postcode6411
Website gemeentewww.heerlen.nl
maaltijden-aan-huis-heerlen

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Heerlen?

Ben jij geen goede kok? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Denk dan aan gerechten als: Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng & Stamppot boerenkool met worst. In de volgende paragraaf bekijk je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 70-plussers laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De producten zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen is gezond eten onmisbaar. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of voor een beter geheugen en meer concentratie. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn zoutarm, lactosevrij, eiwitrijk, gemalen, en diabetes, koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Families: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies en vrienden hebben een grote impact op onze agenda. Een verse maaltijd op tafel zetten kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Afgestudeerden: Werk, school, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Heerlen

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heerlen dan heb je eigenlijk 3 varianten: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elke maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, smaak en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Na bezorging zet je het in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Ideaal indien het koken niet meer gaat en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-heerlen

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema doorzoek je eenvoudig een opsomming van grote organisaties voor tafeltje dekje in Heerlen. Per bezorgservice doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het huidige assortiment en de kosten. Druk op de knop van een maaltijdservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bezorgservices van bezorgmaaltijden

Hieronder vind je een lijst met lokaal georiënteerde aanbieders. Dit kunnen zijn supermarkten, stichtingen, slagerijen, welzijnsorganisaties, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook organisaties in Voerendaal, Landgraaf en Valkenburg aan de Geul.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
Keurslager van MelickHoofdstraat 786432 GGHoensbroek
BuurtzorgGouverneur Baron van Hovellplein 196432 HEHoensbroek
Keurslager LochtmanBenzenraderweg 906417 STHeerlen
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
Vitalis – Parc ImstenradeParc Imstenrade 666418 PPHeerlen
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
Tabel met plaatselijke bedrijven van kant-en-klaar maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Heerlen bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In dit soort situaties wil je graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentra (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met erkende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Heerlen. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de thuiszorgbedrijven kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen dan een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: lekkere en voedzame gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heerlen aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En als laatste heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Onder andere Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree & Runderbouillon.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je warmt dit op in ongeveer 25 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Heerlen (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Heerlen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices lopen flink uiteen. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heerlen. Dat zijn bijvoorbeeld cateraars en/of gespecialiseerde keuken die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Daarnaast kun je soms ook terecht bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Heerlen?
Via de info op www.heerlen.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij zijn er landelijk regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Hoensbroek