Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heeze-Leende

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Heeze-Leende? Hieronder verstrekken we tips en adviezen. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer leggen we alles uit over de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar maaltijdservices vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
PlaatsHeeze-Leende
Postcode5591
Website gemeentewww.heeze-leende.nl
maaltijden-aan-huis-heeze-leende

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk interessante aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Heeze-Leende?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. U kunt bijv. denkena aan: Bloemkool met rundvlees schotel & Kipsaté, atjar, sambalboontjes en nasi. In de volgende paragraaf benoemen we meerdere segmenten Nederlanders die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De gerechten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor bejaarden is een verantwoorde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, eiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, feestjes en hobbies vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Afgestudeerden: Studie, de sportschool en familie en vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Heeze-Leende

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heeze-Leende dan bestaan er 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. De maaltijden verschillen als het gaat om de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, kosten, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel wekelijks of om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch indien het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-heeze-leende

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema verstrekken we een weergave van landelijke keukens voor tafeltje dekje in Heeze-Leende. Per instantie check je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Klik op een maaltijdvoorziening om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden

In onderstaand schema check je een opsomming van kleinschalige aanbieders. Dat zijn bijv. slagerijen, supermarkten, cateraars, stichtingen, zorginstellingen. Op dit platform vind je ook adresgegevens van partijen in Valkenswaard, Waalre en Bladel.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Catering van GrunsvenKapelstraat 265591 HEHeerde
Slagerij BeerensKruisstraat 1125612 CLEindhoven
Keurslagerij MegensWoenselse Markt 155612 CPEindhoven
Lekker BikkenEindje 15611 BLEindhoven
ZuidZorg WijkzorgJan Deckersstraat 65591 HSHeeze
Trees voor ThuisValkenswaardseweg 145582 VBWaalre
ZuidZorg WijkzorgHofpad 25595 EPLeende
ZuidZorg WijkzorgAnna Paulownalaan 25583 BEWaalre
GoForit maaltijdserviceVictoriapark 4825611 BMEindhoven
BuurtzorgKerkstraat 3 B5595 CXLeende
Database met gemeentelijke maaltijdservices van magnetronmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Heeze-Leende bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met bekende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Heeze-Leende. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heeze-Leende aan moet voldoen. Bereid met minimaal 150 gram groente, weinig zout (max 2 gram), zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt kiezen uit oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Denk aan Rabarbercompote en Kip piri piri, pilav rijst.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 25 minuten op 100 °C in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 600 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Heeze-Leende (al voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Heeze-Leende?
De prijzen van de gerechten zijn heel divers. Elke leverancier heeft andere prijzen en bezorgkosten. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,50) en dessert (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Ten tweede kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heeze-Leende. Onder andere grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Heeze-Leende?
Via de uitleg op www.heeze-leende.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast zijn er landelijk regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Sterksel
 • Leende
 • Heeze