Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heiloo

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Heiloo? Op maaltijdaanhuis.com verstrekken we relevante info. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en wie er gebruik van kan maken. Verder leggen we alles uit over de aanwezige soorten maaltijden. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Het geheel smaakt er lekker en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zijn er onduidelijkheden? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteHeiloo
PlaatsHeiloo
Postcode1851
Website gemeentewww.heiloo.nl
maaltijden-aan-huis-heiloo

Maaltijden aan huis in huis halen?

Check de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Heiloo?

Houd je niet van koken? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een dagelijkse kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en jij bespaart veel tijd in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Braadworst in jus of Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree. In de volgende paragraaf bekijk je allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zijn super gezond, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om het geheugen op peil te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan gemalen, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vegetarisch, diabetes, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Families: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, feestjes en hobbies moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Jongvolwassenen: Werk, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben een bomvolle agenda. Zorgen voor gezond eten is simpelweg niet altijd mogelijk. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is nog gezond ook. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Heiloo

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heiloo dan heb je eigenlijk 3 opties: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft positieven en negatieven kanten. De verschillen zitten ‘m met name in de breedte van het assortiment, onkosten, houdbaarheid en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Meestal elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Zeer geschikt in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-heiloo

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna tref je een opsomming van erkende keukens voor tafeltje dekje in Heiloo. Per bezorgservice vind je uitleg over assortiment en de tarieven. Kies een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een opsomming van regionale bedrijven. Dat kunnen o.a. zijn: supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen. Elders op deze website vind je ook adresgegevens van partijen in Den Helder, Alkmaar en Schagen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ViVa! – De LoetDe Loet 11851 CRHeiloo
ViVa! – De MarkeSaenehof 11862 JABergen
Welzijn BergenHeereweg 1501871 EMSchoorl
Tafeltje DekjeBinnenhof 9-111861 JWBergen
Keurslager BurgerHet Loo 271851 HTHeiloo
SPAR F. de RuijterNyenburgh 991829 GCOudorp
Viva! – OverkerckStationsweg 921852 LNHeiloo
Eetwinkel De ReusNoordeinde 141843 JHGrootschermer
De HaemstedeBeemsterlaan 61861 LHBergen
Trefpunt HeilooAbraham du Bois-hof 21852 EZHeiloo
Weergave met regionale maaltijdvoorzieningen van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Heiloo bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel werken ze samen met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Heiloo. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd nemen alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heiloo de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket vind je vaak een tabel met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste zijn er de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld Hete Bliksem met een speklapje & Zuurkoolstamppot.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je plaatst het gerecht ongeveer 35 minuten op 100 °C in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Heiloo (al voorverwarmd).

Wat is de prijs van een thuisbezorgde avond maaltijd in Heiloo?
De kosten van de maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,60. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Wil je meer luxe? Kies dan ook een soep (vanaf €1,35) en dessert (vanaf €0,95).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heiloo. Het betreft grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde bestaan er ook nog zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Heiloo?
Via de info op www.heiloo.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.