Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hellendoorn

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Hellendoorn? Via onze site tref je relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Tevens bespreken we de beschikbare maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar bedrijven vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en het assortiment is gigantische groot. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de meestgestelde vragen. Wil jij gelijk een bestelling plaatsen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioOverijssel
GemeenteHellendoorn
PlaatsHellendoorn
Postcode7442
Website gemeentewww.hellendoorn.nl
maaltijden-aan-huis-hellendoorn

Genieten van maaltijden aan huis?

Check de lopende aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hellendoorn?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Asperge beenham schotel of Kipfilet, sperziebonen, gekookte aardappelen. In onderstaand blok check je allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 70-plussers kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden kunnen zij vaak nog jarenlang zelfstandig thuis blijven wonen. Deze maaltijden zijn tegenwoordig erg gezond, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen is een dagelijkse gezonde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor elke dieetwens of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, glutenvrij, en diabetes, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Hierdoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij slik- of kauwproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken is dan niet altijd even prettig. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Studenten: Werk, school, muziek en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Hellendoorn

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hellendoorn dan bestaan er 3 alternatieven: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke vorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, budget, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans wekelijks of om de week aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Ideaal op het moment dat u geen beschikking heeft over een keuken en wanneer opwarmen ook niet gaat. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-hellendoorn

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna check je een weergave van grote bedrijven voor tafeltje dekje in Hellendoorn. Per organisatie doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het huidige assortiment en de prijzen. Tik op de button van een bezorgservice voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale organisaties van magnetronmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een database met gemeentelijke instanties. Dat kunnen o.a. zijn: slagerijen, cateraars, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Apeldoorn, Deventer en Bronckhorst.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ZorgAccentKerkstraat 67442 EDNijverdal
BuurtzorgSchoolstraat 277451 EVHolten
Coolinair CateringDaltonstraat 177461 ACRijssen
KeurslagerijKerkstraat 17451 BMHolten
Stichting de WelleConstantijnstraat 32A7442 MENijverdal
Keurslagerij HarmsenDorpsstraat 6A7431 CKDiepenveen
ZorgAccentSanatoriumlaan 207447 PKHellendoorn
Wonen met Zorg ‘t DijkhuisGorsselseweg 27437 BEBathmen
ZorgAccentGaardenstraat 297451 CVHolten
Slagerij KamphuisDorpsstraat 61b7447 CTHellendoorn
Schema met kleinschalige bedrijven van opwarmmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Hellendoorn bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met professionele organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Hellendoorn. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). Soms bieden zij ook ondersteuning bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Profiteer van het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hellendoorn aan moet voldoen. 150 – 200 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. O.a. Gebonden goulashsoep of Lamscurry met sperziebonen, pilav rijst.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 12 minuten op 600 – 750 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Hellendoorn (opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Hellendoorn?
De prijzen van de gerechten zijn heel wisselend. Elke bezorgservice werkt met andere prijzen. Met name het type gerecht zie je terug in de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,55. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je jezelf echt verwennen? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,25) en/of een toetje na (vanaf €1,25).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hellendoorn. Onder andere cateringbedrijven en grote keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Ook bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Hellendoorn?
Op www.hellendoorn.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Daarle
 • Daarlerveen
 • Haarle
 • Nijverdal