Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Helmond

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Helmond? Aan de hand van deze site lees je meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Tevens vertellen we meer over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Als laatste kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Er zitten veel positieve aspecten aan magnetronmaaltijden. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je vandaag nog bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHelmond
PlaatsHelmond
Postcode5707
Website gemeentewww.helmond.nl
maaltijden-aan-huis-helmond

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Helmond?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en kun je eenvoudig en snel warm eten. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Probeer onder andere: Gestoofde wortel of Gebonden goulashsoep. In onderstaande tekst bekijk je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De maaltijden bevatten belangrijk voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om gewicht te verliezen. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en diabetes, vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport hebben een grote impact op onze agenda. Boodschappen doen en koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, school, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Helmond

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Helmond dan heb je eigenlijk drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Let goed op de verschillen in aantal maaltijden, budget, herkomst producten en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Doorgaans per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken en wanneer opwarmen ook niet gaat. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-helmond

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder verstrekken we een overzicht met bekende bezorgers van tafeltje dekje in Helmond. Per leverancier vind je uitleg over assortiment en vanafprijs. Selecteer een organisatie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van opwarmmaaltijden

Hieronder check je een overzicht met gemeentelijke aanbieders. Voorbeelden zijn supermarkten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Op dit platform vind je ook leveranciers in Best, Son en Breugel en Geldrop-Mierlo.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Vitalis – CasatondaFrans Joseph van Thielpark 815707 BXHelmond
Woonzorgcentrum EegelshoeveTer Hofstadlaan 2015711 VGSomeren
SPAR VerhoevenOffermansstraat 25715 ANLierop
Keurslager KoppensPostelstraat 37B5711 EMSomeren
Slagerij GoossensSteenweg 315707 CEHelmond
ZuidZorg WijkzorgGeysendorfferstraat 1F5703 GAHelmond
Keurslager VogelsDe Plaetse 765708 ZJHelmond
BuurtzorgBraakse Bosdijk 25703 HZHelmond
BuurtzorgLaan ten Roode 71 d5711 GBSomeren
Savant ZorgSteenovenweg 45708 HNHelmond
Tabel met plaatselijke organisaties van senioren maaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Helmond bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Organisaties kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of wanneer een vergadering uitloopt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Normaliter werken ze samen met landelijke bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Helmond. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kinderen kunnen een lekkere en gezonde maaltijd nemen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Helmond specifiek aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, zoutbeperkt, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat vaak meer info over de voedingswaarden en toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Ten derde heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Denk aan Rundvlees met gegrilde groente en Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Helmond (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Helmond?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (rond de €6,45. Voor een tafeltje dekje maaltijd moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en/of een toetje na (vanaf €1,10).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Helmond. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Helmond?
Via de uitleg op www.helmond.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Daarnaast zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en/of het vermogen.