Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hendrik-Ido-Ambacht

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Hendrik-Ido-Ambacht? Op deze pagina lees je alle belangrijke aspecten. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Eveneens behandelen we ook de beschikbare type gerechten. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar voorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je vragen voor onze medewerkers? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteHendrik-Ido-Ambacht
PlaatsHendrik-Ido-Ambacht
Postcode3342
Website gemeentewww.h-i-ambacht.nl
maaltijden-aan-huis-hendrik-ido-ambacht

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hendrik-Ido-Ambacht?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Hutspot met hachee of Stoofpotje peer, rundvlees en puree. Hierna lees je informatie over enkele voorbeelden van groepen mensen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor senioren is gezond eten cruciaal. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Alleenstaanden: School, werken, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Iedere avond voor jezelf koken is vaak geen optie. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hendrik-Ido-Ambacht

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hendrik-Ido-Ambacht dan zijn er in feite 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Zo verschillen de op het gebied van: aantal maaltijden, prijs, herkomst producten en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls per box van 6 gerechten afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-hendrik-ido-ambacht

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna tref je een overzicht met bekende keukens voor tafeltje dekje in Hendrik-Ido-Ambacht. Per bedrijf bekijk je informatie als aantal maaltijden en vanafprijs. Tik op de button van een instantie voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In de volgende tabel verstrekken we een weergave van gemeentelijke aanbieders. Denk dan aan welzijnsorganisaties, supermarkten, slagerijen, stichtingen, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook organisaties in Hoeksche Waard, Zwijndrecht en Westvoorne.

LeverancierAdresPostcodePlaats
De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik-Ido-Ambacht
Stichting WaardeburghBonkelaarplein 123363 ELSliedrecht
Welzijnswerk – Het BonkelaarhuisBonkelaarplein 73363 ELSliedrecht
Keurslager CompeerEspenhof 103355 BMPapendrecht
Keurslager VlotLouwersplein 133343 RCHendrik-Ido-Ambacht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
Rowdy’s CateringBeukmolen 713352 ABPapendrecht
Ambacht aan tafelZomertaling 73341 DBHendrik Ido Ambacht
Versplaza Jan NoorlandRembrandtlaan 59 A3362 ADSliedrecht
Rivas – De MarktMarkt 243351 PBPapendrecht
Schema met regionale bedrijven van magnetronmaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht bezorgen

Kantoren en bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook veel zorginstellingen (denk aan individuele dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met populaire leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Hendrik-Ido-Ambacht. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een lekkere en gezonde maaltijd nemen (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hendrik-Ido-Ambacht zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de omdoos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire verrassingen. Bijvoorbeeld Gebonden mosterdsoep & Kippendijstukjes in satésaus, nasi goreng.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Je plaatst het gerecht ongeveer 25 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 12 minuten op 500 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Hendrik-Ido-Ambacht (opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Hendrik-Ido-Ambacht?
De prijzen van de verschillende maaltijden lopen flink uiteen. Elke aanbieder werkt met andere prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,80. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (om en nabij de €6,35. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook een soep (vanaf €1,50) en desserts (vanaf €1,40).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hendrik-Ido-Ambacht. Voorbeelden zijn grote keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht?
Via de info op www.h-i-ambacht.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Verder zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en/of het vermogen.