Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hengelo

Op zoek naar leveranciers van lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Hengelo? Via onze site lees je alles wat je moet weten. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Daarbij behandelen we ook de actuele gerecht-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct instellingen vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staat binnen mum van tijd op tafel. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteHengelo
PlaatsHengelo
Postcode7551
Website gemeentewww.hengelo.nl
maaltijden-aan-huis-hengelo

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hengelo?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Gestoomde zalm, broccoli, gekookte aard. of Gestoofde kip moksi alesi. In de box hieronder benoemen we allerlei soorten groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Met behulp van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De menu’s zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor senioren zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gemalen, eiwitrijk, zoutarm, glutenvrij, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Daardoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook vaak uitkomst.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie vereisen een goede planning. Even snel een maaltijd maken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Er zitten lekker veel groenten in en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hengelo

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hengelo dan heb je feitelijk 3 keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten moet je in de vriezer bewaren. Normaal 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij zelfstandig koken tot het verleden behoort of als er lichamelijke beperkingen zijn. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-hengelo

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema verstrekken we een opsomming van bekende bezorgers van tafeltje dekje in Hengelo. Per leverancier vind je details als het type maaltijden en budget. Selecteer een organisatie om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instanties van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema tref je een overzicht met regionale aanbieders. Dat kunnen o.a. zijn: cateraars, zorginstellingen, stichtingen, slagerijen, supermarkten. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Hof van Twente, Enschede en Hellendoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Mams CateringElferinksweg 877545 KBEnschede
Keurslager KoekenbergDeurningerstraat 1027557 HJHengelo
Keurslager PotsChristiaan Langefeldstraat 427558 CTHengelo
BuurtzorgGeerdinksweg 139 77555 DLHengelo
TSN ThuiszorgIsaac da Costastraat 957552 VVHengelo
Keurslager ElzingaVeldhoflanden 47542 LAEnschede
Carint ReggelandBoortorenweg 207554 RSHengelo
Restaurant De BrinkDe Posten 1357544 LREnschede
Calida ZorgDemmersweg 347556 BNHengelo
Keurslagerij LeurinkWillem de Merodestraat 767552 WZHengelo
Tabel met plaatselijke instanties van senioren maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Hengelo bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als het personeel ‘s avond overwerkt. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met landelijke organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Hengelo. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je afspraken maken voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen zo een gezonde en voedzame maaltijd opeten rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Profiteer van het gemak: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hengelo aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gemiddelde ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. Om te beginnen een ruime portie groenten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Denk aan Sucadelapje, sperziebonen, aardappelpuree en Gekarameliseerde witlof.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 minuten op 100 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Hengelo (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Hengelo?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,70. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €5,95. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je een complete maaltijd? Kies dan ook een soep (vanaf €1,55) en/of een toetje na (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ten tweede kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hengelo. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tenslotte onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Hengelo?
Aan de hand van www.hengelo.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen en spaartegoeden.