Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heumen

Wilt u graag lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Heumen? Op deze pagina vind je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Evenzeer leggen we alles uit over de huidige type gerechten. Snel bestellen? Je kunt hier ook maaltijdvoorzieningen vergelijken. Tenslotte kunt u ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Zijn er onduidelijkheden? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Zelf ervaren hoe lekker deze gerechten zijn? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioGelderland
GemeenteHeumen
PlaatsHeumen
Postcode6581
Website gemeentewww.heumen.nl
maaltijden-aan-huis-heumen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Heumen?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Wildstoof,rode kool en appel met aardappelpuree & Varkenssaucijs, rode bieten, aardappelpuree. In onderstaand blok lees je informatie over heel uiteenlopende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Mensen op leeftijd: 70-plussers krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Met behulp van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De menu’s bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn niet zo zout en vet en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. Typische voorbeelden zijn eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, zoutarm, en koolhydraatarm, vegetarisch, natriumarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Door het laten thuisbezorgen van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Een drukke baan, hobby’s en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Heumen

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heumen dan heb je feitelijk drie keuzes: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft positieven en negatieven kanten. De maaltijden verschillen als het gaat om assortiment, financiën, bewaaradviezen en afleveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans 1 of 2 keer per maand bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeker praktisch indien u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. De bezorging ligt vaak in handen van lokale vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-heumen

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema vind je een weergave van populaire aanbieders van tafeltje dekje in Heumen. Per bedrijf tref je praktische info zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de tarieven. Druk op de button van een maaltijdvoorziening om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van magnetronmaaltijden

Hierna vind je een lijst met kleinschalige maaltijdvoorzieningen. Dat zijn bijv. stichtingen, welzijnsorganisaties, slagerijen, cateraars, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook aanbieders in Kerkrade, Berg en Dal en Heerlen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Hofmans CateringBroekkant 536581 ADMalden
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Catering door MalderburchBroekkant 166581 AEMalden
SPAR LooijschelderReinier v. Ooiplein 236576 BTOoij
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
SPAR LooijschelderKerkplein 9-9A6578 ANLeuth
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
Weergave met gemeentelijke instanties van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Heumen bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Organisaties kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als het personeel ‘s avond overwerkt. In dit soort situaties wil je graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (woonlocaties en dagbesteding) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal is dit contractueel geregeld met bekende aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Heumen. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Verschillende thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen een verse en gezonde maaltijd gebruiken (zodat ze dat thuis niet meer hoeven te doen).

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht binnen enkele minuten klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heumen in de regel aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, maximaal 2 gram zout, focus op graan- en volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Je kunt kiezen uit een Nederlandse stamppot, verse seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Zoals Bruine bonensoep of Rundvlees, rode kool, aardappelpuree.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Optie 1 is ongeveer 25 – 40 minuten op 100 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Heumen (al voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Heumen?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices liggen ver uit elkaar. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (om en nabij de €5,75. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,25) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,45).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Je kunt natuurlijk terecht bij de supermarkt of een verswinkel. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heumen. Onder andere grootschalige keukens die zich volledig hebben toegelegd op het bezorgen van maaltijden aan huis. Daarnaast zijn er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Heumen?
Op de website www.heumen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Ook zijn er landelijk regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Nederasselt
 • Overasselt
 • Malden