Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Heusden

Meer weten over (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Heusden? Op maaltijdaanhuis.com check je aanvullende details. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Eveneens leggen we alles uit over de huidige type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De gerechten zijn erg voedzaam er er zijn tientallen verschillende gerechten. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Heb je nog brandende vragen? Scroll dan eerst naar beneden naar de FAQ (populaire vragen). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHeusden
PlaatsHeusden
Postcode5251
Website gemeentewww.heusden.nl
maaltijden-aan-huis-heusden

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de scherpe aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Heusden?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een dagelijkse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Populair zijn bijvoorbeeld: Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst & Zalmfilet in saus. Hierna tref je meerdere segmenten Nederlanders die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen: Oudere mensen kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd van belang. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor elke dieetwens of leefstijl zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, lactosevrij, en koolhydraatarm, vegetarisch, diabetes, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Hierdoor blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten gecombineerd worden. In korte tijd een maaltijd bereiden kan dan wel eens voor problemen zorgen. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Starters: Studeren, muziek en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten kan dan vaak lastig zijn. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Er gaan lekker veel groenten in en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Heusden

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Heusden dan heb je drie keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Iedere maaltijd heeft zijn eigen voordelen en nadelen. De verschillen hebben te maken met assortiment, budget, kwaliteit en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Dikwijls wekelijks of om de week bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal wanneer u niet meer kunt koken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-heusden

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder doorzoek je eenvoudig een lijst met professionele keukens voor tafeltje dekje in Heusden. Per leverancier bekijk je relevante zaken zoals aanbod en de tarieven. Tik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke maaltijdservices van thuismaaltijden

In het schema hierna verstrekken we een weergave van regionale bedrijven. Bijvoorbeeld welzijnsorganisaties, slagerijen, zorginstellingen, cateraars, stichtingen. Op dit portaal vind je ook leveranciers in Waalwijk, s-Hertogenbosch en Baarle-Nassau.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Lisette KooktStriensestraat 315241 AWRosmalen
Maaltijdservice SchuurmansBramerslandstraat 15275 HEDen Dungen
Zorggroep Elde MaasduinenPostbus 745280 ABBoxtel
Stichting VughterstedeMolenrijnselaan 485262 TNVught
Keurslager HolMercuriusplein 625258 AXBerlicum
Keurslagerij VerhoevenHelftheuvelpassage 2325224 APDen Bosch
Slagerij JacobsMoleneindplein 1165262 CMVught
Slagerij van OerleLokerenpassage 1165235 KSs-Hertogenbosch
Keurslager CooijmansNieuwstraat 735271 ACSint-Michielsgestel
Ton KantersRaadhuisstraat 3F5261 EHVught
Overzicht met lokale organisaties van kant-en-klaar maaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Heusden bezorgen

Bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Bijgaand vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven en kantoren kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als onderneming wil je natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorggroepen (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak maken zij hiervoor afspraken met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Heusden. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties ondersteunen mensen bij de avondmaaltijd via een maaltijdvoorziening. Via deze instanties kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het nu zelf: een smaakvol en voedzaam gerecht snel op tafel!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Heusden in Nederland aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en voldoende eiwitten. Op het etiket staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en recepten van over de hele wereld. Bijv. Lasagna bolognese of Schnitzel met gebakken aardappels.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa 30 – 40 minuten op 125 graden celsius in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 12 minuten op 550 – 750 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Heusden (reeds verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Heusden?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke leverancier hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (gemiddeld €6,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,40) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Heusden. Onder andere grote keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Heusden?
Op de website www.heusden.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Oudheusden
 • Herpt
 • Heesbeen
 • Hedikhuizen
 • Doeveren
 • Haarsteeg
 • Nieuwkuijk
 • Vlijmen
 • Elshout
 • Drunen