Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hillegom

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Hillegom? Via onze site vind je alles wat je moet weten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Tevens leggen we alles uit over de diverse maaltijdopties. Uitleg overslaan en direct bestellen? Ga dan aanbieders vergelijken. Tenslotte kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen antwoorden op de veel voorkomende vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteHillegom
PlaatsHillegom
Postcode2181
Website gemeentewww.hillegom.nl
maaltijden-aan-huis-hillegom

Maaltijden aan huis uitproberen?

Bekijk de huidige aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Hillegom?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Populair zijn bijvoorbeeld: Tomatensoep met prei vg & Gepofte aardappels. In het gedeelte hierna check je heel uiteenlopende groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen / senioren: Senioren krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De kant-en-klaar producten zijn super gezond, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan men eenvoudig opwarmen. Voor bejaarden zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of om gewicht te verliezen. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor veel diëten en allergieën zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en diabetes, natriumarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies hebben een grote impact op onze agenda. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Alleenstaanden: Werk, school, sport en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is vaak nog erg gezond ook. Er zitten lekker veel groenten in en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Hillegom

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hillegom dan bestaan er 3 varianten: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke vorm heeft weer zijn eigen kenmerken. Let goed op de verschillen in assortiment, financiën, kwaliteit en bezorging.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Dit garandeert de smaak en versheid. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal elke 2 weken bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Een uitkomst wanneer het koken niet meer gaat en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-hillegom

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een database met landelijke keukens voor tafeltje dekje in Hillegom. Per bedrijf vind je details als het actuele aanbod en de kosten. Druk op de button van een leverancier voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke bedrijven van thuismaaltijden

In het schema hierna tref je een weergave van kleinschalige bedrijven. Voorbeelden zijn stichtingen, supermarkten, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen. Op deze website vind je ook organisaties in Heemstede, Lisse en Zandvoort.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgIndustriekade 12181 AJHillegom
Groot HoogwaakGroot Hoogwaak 12202 TGNoordwijk
KBO NoordwijkGoohorstlaan 312203 BCNoordwijk
Keurslager van der BentKerkstraat 502201 KNNoordwijk
Keurslager van GennipHoofdstraat 1142181 EGHillegom
BuurtzorgHoofdstraat 190 b2171 BMSassenheim
BuurtzorgKerkstraat 6 A2201 KMNoordwijk
Stichting Welzijn TeylingenJ.P. Gouverneurlaan 40b2171 ERSassenheim
SPAR MaaltijdserviceRechthoeklaan 102201 ZRNoordwijk
Wesselius MaaltijdenSatellietbaan 29a2181 MGHillegom
Weergave met lokaal georiënteerde bezorgservices van senioren maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Hillegom bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Bijgaand behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kunnen veel profijt hebben van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. Als bedrijf kun je dan via de cateraar een warme maaltijd faciliteren.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (kleinschalige woonvormen en/of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Hillegom. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je in contact komen met leveranciers voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kinderen kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd gebruiken rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Probeer het zelf: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hillegom in Nederland aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), gebruikmakend van volkoren producten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos vind je een overzicht met de voedingswaarden en toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Om te beginnen een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). Ten derde heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Denk aan Gebonden rundvleessoep & Visburger met groenten.

Hoe moet ik een kant-en-klaar maaltijd opwarmen?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 10 minuten op 600 – 850 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Hillegom (reeds verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Hillegom?
De kosten van de maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft zijn weerslag op de prijs. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,60. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,55. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Heb je graag iets voor en na? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,55) en toetje (vanaf €0,90).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hillegom. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die als enige focus product maaltijden bereiden. Tevens bestaan er ook nog (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Hillegom?
Via de uitleg op www.hillegom.nl bekijk je alles over regelingen en subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Tevens heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.