Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hilvarenbeek

Heeft u belangstelling voor (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Hilvarenbeek? Middels onze site vind je een uitgebreide beschrijving. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder gaan we verder in op de beschikbare gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Check dan eerst de vragensectie (FAQ). Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Brabant
GemeenteHilvarenbeek
PlaatsHilvarenbeek
Postcode5081
Website gemeentewww.hilvarenbeek.nl
maaltijden-aan-huis-hilvarenbeek

Genieten van maaltijden aan huis?

Check actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Hilvarenbeek?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het wordt steeds populairder. Denk dan aan gerechten als: Spinazie schotel met gehaktbal of Kippensoep met vermicelli. In het gedeelte hierna check je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze gerechten zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor senioren is een verantwoorde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en vetarm, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die service kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel praktische voordelen.
 • Jonge gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: Een drukke baan, de fitness en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken kan dan vaak lastig zijn. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hilvarenbeek

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hilvarenbeek dan heb je eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hieronder lees je meer over assortiment, prijzen, versheid en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Na levering leg je alles in je koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. In de regel elke 2 weken op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch indien zelfstandig koken tot het verleden behoort of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-hilvarenbeek

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder check je een lijst met bekende leveranciers van tafeltje dekje in Hilvarenbeek. Per organisatie vind je relevante zaken zoals het huidige assortiment en het tarief. Tik op de knop van een bedrijf om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale instellingen voor thuismaaltijden

In onderstaand schema vind je een database met lokaal georiënteerde bedrijven. Onder andere supermarkten, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties, stichtingen. Op dit platform vind je ook organisaties in Goirle, Haaren en Geertruidenberg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Maaltijd Service de HilverGelderstraat 275081 AAHilvarenbeek
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
ZuidZorg WijkzorgDoornboomstraat 345091 CBOost- West- en Middelbee
Slagerij La CucinaGemullehoekenweg 55061 MAOisterwijk
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
Keurslager van HoofKreitenmolenstraat 275071 BAUdenhout
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Joris Zorg – VestakkerGanzeakkers 55091 CRMiddelbeers
Overzicht met lokaal georiënteerde bedrijven van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Hilvarenbeek bezorgen

Zakelijke instellingen kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als werkgever wil je dan graag de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In veel gevallen hebben ze afspraken gemaakt met populaire aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Hilvarenbeek. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kinderen kunnen zodoende een lekkere en gezonde maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ontdek de mogelijkheden: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hilvarenbeek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en genoeg eiwit (25 gram). Op het etiket vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. Ten eerste is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en recepten van over de hele wereld. Zoals Kippenpoot met doperwtjes wortel of Macaroni, groenten-tomatensaus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 100 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Hilvarenbeek (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Hilvarenbeek?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (circa €6,10. Voor een warme levering (tafeltje dekje) betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,45) en desserts (vanaf €1,20).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hilvarenbeek. Dat zijn bijvoorbeeld professionele keukens die iedere week verse maaltijden thuisbezorgen door heel Nederland. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Hilvarenbeek?
Via de uitleg op www.hilvarenbeek.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Tevens zijn er mogelijkheden vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en wellicht de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Haghorst
 • Diessen
 • Esbeek
 • Biest-Houtakker