Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hilversum

Wilt u graag verse maaltijden aan huis voor ouderen in Hilversum? Hieronder lees je tips en adviezen. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Verder leggen we alles uit over de aanwezige type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Tenslotte kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Liever direct bestellen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteHilversum
PlaatsHilversum
Postcode1217
Website gemeentewww.hilversum.nl
maaltijden-aan-huis-hilversum

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hilversum?

Ben jij geen goede kok? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een gezonde kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Kip kerrie ananas met risotto en Javaanse rund.stoof met kokos en gekruide rijst. In onderstaande tekst check je meerdere segmenten Nederlanders die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Oudere mensen krijgen vaak thuismaaltijden aan huis. Door het bestellen van seniorenmaaltijden zijn ouderen veel zelfstandiger. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en zijn simpel op te warmen. Voor 70-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen gezond te houden. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. Het gaat hier bijvoorbeeld om gemalen, glutenvrij, zoutarm, eiwitrijk, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Een baan, sport en studie moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Afgestudeerden: Werk, de sportschool en andere bezigheden: we hebben het erg druk. Elke avond een gezonde maaltijd koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Hilversum

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hilversum dan heb je feitelijk 3 varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk type heeft zo zijn voors en tegens. Let goed op de verschillen in assortiment, tarieven, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. Zo blijven de gerechten en smaakvol uitzien. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Een uitkomst indien u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Een nadeel is dat u het niet kunt eten wanneer u dat wil.
maaltijdservice-ouderen-hilversum

Vind en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hierna check je een weergave van populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Hilversum. Per instantie vind je details als het soort gerechten dat ze aanbieden en budget. Klik op een aanbieder voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige organisaties van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema bieden we een weergave van lokaal georiënteerde organisaties. Denk dan aan cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen, stichtingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook leveranciers in Waterland, Ouder-Amstel en Landsmeer.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Floor PoelierKapittelweg 1251216 HXHilversum
Restaurant LarenhoveEemnesserweg 421251 NDLaren
Tergooi Restaurant BlaricumRijksstraatweg 11261 ANBlaricum
BuurtzorgKortenhoefsedijk 85K 1C1241 LSKortenhoef
De ZorgsteenLiebergerweg 5861223 PXHilversum
Amaris – ZuiderheideDiependaalselaan 3371215 KGHilversum
EmtinckhofEikenlaan 511231 BGLoosdrecht
Gooise Tafel MaaltijdserviceNieuwe Havenweg 20-C1216 BSHilversum
Cafe/restaurant De KleppermanNaarderstraat 811251 BGLaren
BuurtzorgSint Annepad 121231 ATLoosdrecht
Database met lokaal georiënteerde bedrijven van thuismaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Hilversum bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. In het gedeelte hieronder behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. In een dergelijke situatie wil je uiteraard de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook veel zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. Dikwijls maken zij hiervoor afspraken met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Hilversum. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een smaakvolle en gezonde maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de mogelijkheden: dagverse gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: vaak gestelde vragen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hilversum specifiek aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een gemiddelde ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En natuurlijk heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt genieten van oer-Hollandse gerechten, recepten met producten van het seizoen en inspirerende recepten. Zoals Nasi babi ketjap of Ajam pangang, nasi goreng.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit kan in ongeveer een half uur op 125 °C in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 4 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Hilversum (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Hilversum?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (vanaf €6,10. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Neem dan ook een soepje (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,30).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Soms wordt er ook bezorgd. Ten tweede heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hilversum. Onder andere speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens hebben we nog de zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Hilversum?
Door middel van www.hilversum.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook bestaan er andere regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het spaarvermogen en actuele inkomen.