Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hof van Twente

Op zoek naar leveranciers van (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Hof van Twente? Op deze pagina tref je meer informatie. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Evenzeer behandelen we ook de diverse gerechten opties. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Als laatste kunt u ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je nog brandende vragen? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioOverijssel
GemeenteHof van Twente
PlaatsHof van Twente
Postcode7471
Website gemeentewww.hofvantwente.nl
maaltijden-aan-huis-hof-van-twente

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de huidige aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hof van Twente?

Haal jij geen plezier uit koken? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Probeer onder andere: Kip kerrie ananas met risotto of Kipfilet met jus, rodekool en aardappelpuree. In de box hieronder lees je informatie over allerlei soorten groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Senioren en ouderen: 75-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze maaltijden zijn super gezond, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om het geheugen op peil te houden. Er bestaan ook veel verschillende dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als lactosevrij, zoutarm, eiwitrijk, gemalen, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking hechten ook veel waarde aan warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, hobbies en vrienden moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is dan soms even teveel gevraagd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, hobby’s en afspraken met vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hof van Twente

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hof van Twente dan zijn er drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft positieven en negatieven kanten. Hieronder lees je meer over aanbod, prijs, smaak en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je bewaart het in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Een uitkomst in situatie waarbij het koken niet meer gaat of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-hof-van-twente

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder verstrekken we een database met bekende aanbieders van tafeltje dekje in Hof van Twente. Per organisatie verstrekken we praktische info zoals het type maaltijden en budget. Druk op de button van een instantie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale leveranciers van bezorgmaaltijden

Hierna bieden we een opsomming van gemeentelijke instanties. Bijvoorbeeld zorginstellingen, slagerijen, cateraars, supermarkten, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Deventer, Rijssen-Holten en Apeldoorn.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Carint ReggelandDe Stoevelaar 17471 ABGoor
BuurtzorgBevertstraat 27481 CXHaaksbergen
Livio – Het SaalmerinkKlaashuisstraat 97481 ENHaaksbergen
BuurtzorgGrotestraat 47475 AXMarkelo
Maaltijd service Hof van TwenteGrotestraat 647471 BRGoor
Keurslager RoetgeringDorpsstraat 1327468 CREnter
Herfstzon – Lekker Ett’n!Javastraat 27471 RGGoor
De Bolle MaaltijdserviceVonderweg 17 A7468 DCEnter
SPAR MaaltijdserviceGoorseweg 127478 BDDiepenheim
BuurtzorgHengevelderstraat 34 A7471 CHGoor
Schema met regionale organisaties van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Hof van Twente bezorgen

Kantoren en bedrijven maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Bedrijven / kantoren hebben vaak geen eigen keuken. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Onderstaand beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er nog even door vergaderd moet worden. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook verzorgingslocaties (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In veel gevallen hebben ze een overeenkomst met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Hof van Twente. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Diverse thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. Zij kunnen ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd krijgen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hof van Twente zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, slechts beperkt zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket staat vaak meer info over voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Qua voedingswaarden nooit meer dan 650/700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Als eerste een ruime portie groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. Afsluitend bevat je bord dan nog iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Zoals Pulled pork zoete aard puree bonenmix & Rode bieten met een speklap en jus.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Dit doe je in circa 30 minuten op 110 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 tot 10 minuten op 500 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Hof van Twente (al opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Hof van Twente?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren liggen ver uit elkaar. Elke service heeft weer andere prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn uitwerking op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (vanaf €6,10. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,40) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,30).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ook is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hof van Twente. Dat zijn bijvoorbeeld grootschalige keukens die als enige focus product maaltijden bereiden. Ook is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Hof van Twente?
Door middel van www.hofvantwente.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Daarbij zijn er landelijk regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Bentelo
 • Hengevelde
 • Ambt Delden
 • Delden
 • Diepenheim
 • Markelo
 • Goor