Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hollands Kroon

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Hollands Kroon? Via onze site check je alles wat je moet weten. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen / gezinssituaties het handig kan zijn. Evenzeer gaan we verder in op de actuele type gerechten. Je kan ook snel verder gaan naar maaltijdservices vergelijken. Als laatste kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen de FAQ (populaire vragen). Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
PlaatsHollands Kroon
Postcode1761
Website gemeentewww.hollandskroon.nl
maaltijden-aan-huis-hollands-kroon

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hollands Kroon?

Houd je niet van koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n smakelijke kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Gepofte aardappels & Kip kantonees, rijstmix. In de box hieronder vind je voorbeelden van doelgroepen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zijn tegenwoordig erg gezond, zijn niet zo zout en vet en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor ouderen zijn voedzame gerechten onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen en ook om mentaal gezond te blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl is er een geschikte maaltijd. U kunt denken aan gemalen, eiwitrijk, glutenvrij, zoutarm, en koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Daardoor kunnen ze zelfstandig eten en wonen. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook vaak uitkomst.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Studie, werk en hobby’s vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Door gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Afgestudeerden: Studie, de sportschool en andere vrijetijdsbestedingen: soms kan de druk erg groot zijn. Dagelijks een verse en gevarieerde maaltijd koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Kant-en-klaar is een uitstekend alternatief en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol groenten en eiwitten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hollands Kroon

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hollands Kroon dan heb je 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elk soort gerecht heeft zo zijn voors en tegens. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, budget, kwaliteit en afleveropties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. Vaak worden ze twee keer per week bezorgd. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na bereiding direct ingevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Vaak elke week 1 keer bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Erg handig in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Het is iets duurder dan koelvers- en vriesvers.
maaltijdservice-ouderen-hollands-kroon

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna tref je een overzicht met landelijke bedrijven voor tafeltje dekje in Hollands Kroon. Per organisatie vind je relevante zaken zoals aantal maaltijden en budget. Klik op de button van een maaltijdservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor bezorgmaaltijden

In onderstaand schema doorzoek je eenvoudig een opsomming van plaatselijke bedrijven. Dit kunnen zijn slagerijen, stichtingen, supermarkten, cateraars, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook aanbieders in Opmeer, Schagen en Drechterland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij KramerMolenvaart 311761 AAAnna Paulowna
NoorderlichtParklaan 411777 BAHippolytushoef
Stichting WelzijnsvoorzieningenMering 711777 DHHippolytushoef
Wonen Plus WelzijnLoggersplein 11771 CEWieringerwerf
Eet-idee MaaltijdserviceDe Langering 11E1761 ASAnna Paulowna
SPAR NielsenKeinsmerweg 301756 AGt Zand
LelyparkLelypark 11771 CAWieringerwerf
De ZandsteeWilhelminastraat 11756 THt Zand
Maaltijdservice HAPFazantstraat 71771 CPWieringerwerf
Wonen Plus WelzijnVreedenhoff 641761 BRAnna Paulowna
Overzicht met regionale instellingen van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Hollands Kroon bezorgen

Zakelijke instellingen maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Een maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Bijgaand sommen we enkele voorbeelden op .

 • Bedrijven kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. In dit soort situaties wil je graag je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel is dit contractueel geregeld met landelijke keukens voor kant-en-klare maaltijden in Hollands Kroon. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze instanties kan je advies inwinnen over de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen daardoor een lekkere en voedzame maaltijd nemen rond etenstijd waarna ze weer opgehaald worden.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het zelf: voedzame gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan vroeger het geval was. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hollands Kroon normaliter aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de verpakking vind je een overzicht met de precieze voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Als eerste zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En natuurlijk heb je vlees/vis/vleesvervangers. Elke week kies je zelf weer de gerechten die je lekker vind. Zo zijn er Hollandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Bijv. Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng & Broccoli rollade schotel.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Dit doe je in circa 30 minuten op 120 graden celsius in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Vaak warm je het op in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Hollands Kroon (voorverwarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in Hollands Kroon?
De prijzen van de gerechten liggen ver uit elkaar. Elke bezorgdienst hanteert zijn eigen prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €6,35. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je jezelf echt verwennen? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,75) en nagerecht (vanaf €1,25).

Welk type leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Denk dan bijvoorbeeld aan slagers, bakkers en supermarkten. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hollands Kroon. Onder andere grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tevens hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Hollands Kroon?
Op de website www.hollandskroon.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook heb je soms ook recht op zorg vanuit de WLZ, de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar uw huidige inkomen en uw spaargeld.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Den Oever
 • Westerland
 • Hippolytushoef
 • Middenmeer
 • Slootdorp
 • Kreileroord
 • Wieringerwerf
 • Haringhuizen
 • Barsingerhorn
 • Kolhorn
 • Wieringerwaard
 • Breezand
 • Anna Paulowna
 • Zijdewind
 • t Veld
 • Oude Niedorp
 • Nieuwe Niedorp
 • Lutjewinkel
 • Winkel