Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hoogeveen

Op zoek naar (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Hoogeveen? Op deze pagina vind je relevante info. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij gaan we dieper in op de actuele gerechten opties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioDrenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsHoogeveen
Postcode7901
Website gemeentewww.hoogeveen.nl
maaltijden-aan-huis-hoogeveen

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk de lopende aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hoogeveen?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Zo’n dagelijkse kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Kies bijvoorbeeld voor: Gekookte aardappels & Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst. Hieronder vind je allerlei soorten groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Via speciale seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. Deze kant-en-klaar producten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 70-plussers zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. Typische voorbeelden zijn lactosevrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vetarm, diabetes, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hoeft er minder zorg ingekocht te worden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel oplossingen.
 • Drukke gezinnen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. School, een drukke baan en sport/muziek vragen veel van onze tijd. Boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: Studeren, de fitness en familie en vrienden: soms wordt er veel van je gevraagd. Elke dag iets gezonds klaarmaken zit er dan soms gewoon niet in. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Hoogeveen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hoogeveen dan heb je drie opties om uit te kiezen: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Iedere maaltijd heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo verschillen de op het gebied van: assortiment, kosten, houdbaarheid en bezorgintervallen.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Hierna worden ze direct gekoeld en luchtdicht verpakt. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Normaliter per 6 of 12 stuks aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Erg handig in situatie waarbij u zelf niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-hoogeveen

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema check je een overzicht met landelijke bezorgers van tafeltje dekje in Hoogeveen. Per aanbieder vind je specificaties zoals aantal maaltijden en de tarieven. Klik op de knop van een bezorgservice om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor thuismaaltijden

In onderstaand schema vind je een database met plaatselijke bedrijven. Dit kunnen zijn cateraars, slagerijen, zorginstellingen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Coevorden, Emmen en Dalfsen.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Sociaal Restaurant HoogeveenDekkerplein 17901 BZHoogeveen
Slagerij DrentHet Haagje 367906 AAHoogeveen
BuurtzorgHet Hoekje 40a7913 BDHollandscheveld
BuurtzorgBentinckslaan 20 A-37902 GGHoogeveen
Olden KinholtKemperstraat 27901 CBHoogeveen
BuurtzorgEemslandweg 707894 ADZwartemeer
Senas ZorgHoofdstraat 247901 JPHoogeveen
SPAR KroezeKlemstrook 2a7894 CNZwartemeer
SWWHet Haagje 1197902 LEHoogeveen
Catering van ‘t HoogeBrederoweg 377901 JLHoogeveen
Schema met lokaal georiënteerde leveranciers van thuismaaltijden. Wilt u iet toevoegen of verwijderen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Hoogeveen bezorgen

Bedrijven hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Bestellen kan vaak nog tot kort van tevoren. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentra (woonlocaties en dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met grote bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Hoogeveen. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Diverse thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Ontdek de voordelen: voedzame gerechten binnen enkele minuten klaar!


FAQ: belangrijk informatie over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hoogeveen normaliter aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, weinig zout (max 2 gram), bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Om te beginnen is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Denk aan Stamppot boerenkool met worst of Asperge beenhamschotel met kip.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Dit kan in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Meestal verwarm je het in circa 5 – 12 minuten op 550 – 800 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Hoogeveen (al opgewarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Hoogeveen?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,90. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (om en nabij de €6,10. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,60) en/of een toetje na (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hoogeveen. We hebben het dan over cateraars en/of gespecialiseerde keuken die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Tevens bestaan er ook nog zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Bestaan er financiële tegemoetkomingen (subsidies) in de gemeente Hoogeveen?
Via www.hoogeveen.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Daarnaast heb je soms ook recht op zorg vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Tiendeveen
 • Stuifzand
 • Pesse
 • Fluitenberg
 • Hollandscheveld
 • Nieuwlande
 • Elim
 • Alteveer
 • Noordscheschut
 • Nieuweroord