Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Hoorn

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Hoorn? Middels onze site check je meer informatie. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer vertellen we meer over de diverse maaltijd-mogelijkheden. Je kan ook snel verder gaan naar voorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen en er is heel veel variatie in het aanbod. Tegenwoordig is de kwaliteit flink verhoogt. Kom je er nog niet helemaal uit? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je vandaag nog bestellen? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioNoord-Holland
GemeenteHoorn
PlaatsHoorn
Postcode1625
Website gemeentewww.hoorn.nl
maaltijden-aan-huis-hoorn

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en probeer een proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Hoorn?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Kip piri piri, pilav rijst en/of Stamppot gerechten. Hieronder tref je voorbeelden van doelgroepen die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: 70-plussers bestellen dikwijls thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De kant-en-klaar producten zitten vol groenten, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 70-plussers is gezond eten extra belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor veel diëten en allergieën is er een geschikte maaltijd. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, lactosevrij, gemalen, zoutarm, en natriumarm, vegetarisch, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Gezinnen met kinderen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, school en sport vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken kan dan wel eens voor problemen zorgen. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Alleenstaanden: Studeren, de fitness en familie en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Elke dag iets gezonds klaarmaken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is vaak nog erg gezond ook. Ze worden bereid met verse ingrediënten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Hoorn

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Hoorn dan heb je eigenlijk 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, onkosten, versheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Vaak per box van 6 gerechten bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Zeer geschikt als u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-hoorn

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In het volgende schema check je een database met populaire leveranciers van tafeltje dekje in Hoorn. Per bezorgservice bekijk je relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en de prijzen. Selecteer een maaltijdvoorziening voor een gedetailleerde review.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige leveranciers van bezorgmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een database met lokale bedrijven. Voorbeelden zijn stichtingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen. Elders op deze website vind je ook leveranciers in Stede Broec, Medemblik en Wormerland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Omring – Het BakenNieuwe Steen 361625 HVHoorn
SPAR TijmsAmmerdorfferstraat 31645 SHUrsem
Wilgaerden – De InloopBavohof 11645 VPUrsem
Slagerij RoodVijverhof 111633 DSAvenhorn
Wilgaerden – De BijenkorfGeldelozeweg 661625 NXHoorn
Keurslager de MeijerGrote Beer 51622 ESHoorn
Wilgaerden – De WilgBetsy Perk 171628 PEHoorn
Eethuys LindendaelKoepoortsweg 351624 ABHoorn
Omring – De OeverTheresiahof 111641 LASpierdijk
Restaurant de Hoge HopRoerdomp 21628 AWHoorn
Weergave met gemeentelijke bezorgservices van bezorgmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Hoorn bezorgen

Bedrijven en kantoren kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan eenvoudig grote of kleine bestellingen afleveren. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. Zorg wel dat er genoeg koelruimte is. Hierna vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren of bedrijfspanden bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. In een dergelijke situatie wil je uiteraard zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook zorggroepen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Hoorn. Op deze manier blijven de maaltijden ook betaalbaar.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan je afspraken maken voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd krijgen wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Probeer het zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond of ongezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Hoorn zich aan moeten houden. Bereid met minimaal 150 gram groente, niet te veel zout, zo veel mogelijk met volkoren producten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je informatie over de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je iets met veel eiwitten zoals vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Er is keuze uit Hollandse maaltijden, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Spinazie à la crème met champignons of Gehaktballen in uienjus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is kinderspel. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 20 minuten op 110 graden in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Hoorn (verwarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Hoorn?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices variëren nogal. Elke maaltijdbezorger heeft andere prijzen en bezorgkosten. Met name het type gerecht heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (gemiddeld €6,25. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je al gauw €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,35) en/of een toetje na (vanaf €1,00).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je kiezen voor de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Hoorn. Dit zijn vaak professionele keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Tenslotte zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants waar je terecht kunt voor verschillende maaltijdvoorzieningen.

Heb ik recht op een subsidie via de gemeente Hoorn?
Op de website www.hoorn.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden die gebaseerd zijn op de WLZ, onderdelen uit de zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en/of het vermogen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Blokker
 • Zwaag