Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis IJsselstein

Op zoek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in IJsselstein? Middels onze site lees je tips en adviezen. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Evenzeer vertellen we meer over de actuele gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdservices vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Dit eten is geschikt voor iedereen en het staat binnen mum van tijd op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioUtrecht
GemeenteIJsselstein
PlaatsIJsselstein
Postcode3401
Website gemeentewww.ijsselstein.nl
maaltijden-aan-huis-ijsselstein

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in IJsselstein?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Rundergehaktbal met jus en hutspot & Braadworst in jus. In onderstaande tekst vind je meerdere segmenten Nederlanders die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De producten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor de oudere doelgroep zijn voedzame gerechten cruciaal. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de werking van hersenen te stimuleren. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens zijn er wel oplossing te vinden. Het gaat hier bijvoorbeeld om lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm, en vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Een gezonde maaltijd klaarmaken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Studenten: Studie, de fitness en vrienden: soms kan de druk erg groot zijn. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice IJsselstein

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in IJsselstein dan heb je drie keuzes: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, tarieven, versheid en bezorgmogelijkheden.

 1. Een koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. Na levering zet je het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. Dikwijls elke 2 weken afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. De oplossing indien u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-ijsselstein

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna check je een verzameling erkende aanbieders van tafeltje dekje in IJsselstein. Per aanbieder verstrekken we informatie als het type maaltijden en het tarief. Druk op de knop van een bezorgservice voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van senioren maaltijden

In de volgende tabel bekijk je een lijst met gemeentelijke bezorgservices. Voorbeelden zijn zorginstellingen, slagerijen, supermarkten, stichtingen, cateraars. Op deze website vind je ook bedrijven en organisaties in Molenlanden, Giessenlanden en Papendrecht.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Stichting PulseBenschopperweg 3423401 BZIJsselstein
Stichting WelzijnsondersteuningKasteelplein 53417 JGMontfoort
Rijnhoven – AntoniushofAntoniushof 13417 JLMontfoort
Santé PartnersPoortdijk 34F3402 BSIJsselstein
Keurslager StekelenburgDe Biezen 153401 GDIJsselstein
Cateringservice De GelegenheidLelystraat 35 b3364 AHSliedrecht
Vecht en IJssel – EwoudJan van der Heydenweg 23401 RHIJsselstein
Maaltijdvoorziening De Lange WeiRembrandthof 853372 XVHardinxveld-Giessendam
VitrasBeatrixplantsoen 1H3411 DALopik
Leon Donker CateringMerianweg 53401 MRIJsselstein
Overzicht met regionale maaltijdvoorzieningen van magnetronmaaltijden. Een wijziging doorvoeren? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in IJsselstein bezorgen

Bedrijven en organiisaties kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. Als onderneming wil je natuurlijk zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. Dikwijls hebben ze afspraken gemaakt met landelijke aanbieders van kant-en-klare maaltijden in IJsselstein. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Verscheidene thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf bieden vaak verse maaltijden als extra service. Kinderen kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd opeten wanneer u bijvoorbeeld wat later bent.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s zonder moeite op te warmen!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder kunstmatige toevoegingen vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in IJsselstein in de regel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket op de verpakking vind je vaak een tabel met de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Om te beginnen zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Je hebt de keuze uit typische Hollandse recepten, recepten met producten van het seizoen en bijzondere recepten. Onder andere Spinazie a la creme & Kip Andorra schotel.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer een half uur op 100 – 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 – 10 minuten op 600 – 800 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in IJsselstein (al opgewarmd).

Hoe duur is een thuisbezorgde avond maaltijd in IJsselstein?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel wisselend. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,75) en toetje (vanaf €1,15).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Kenmerkend is dat je hier uit voorraad etenswaren kunt aanschaffen. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in IJsselstein. Het gaat hier om cateringbedrijven en grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente IJsselstein?
Op de website www.ijsselstein.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. De gemeente vertelt hier hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de Zvw (Zorgverzekeringswet) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.