Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Rijpwetering

Zoekt u specifiek naar verse maaltijden aan huis voor ouderen in Rijpwetering? Aan de hand van deze site lees je een uitgebreide beschrijving. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Verder bespreken we de aanwezige gerecht-mogelijkheden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar maaltijdvoorzieningen vergelijken. Zoekt u een oplossing voor kantoor? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
PlaatsRijpwetering
Postcode2375
Website gemeentewww.kaagenbraassem.nl
maaltijden-aan-huis-rijpwetering

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Check interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Rijpwetering?

Ben jij geen goede kok? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een lekkere kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en jij bespaart veel tijd in de keuken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Kies bijvoorbeeld voor: Traditionele Surinaamse roti en/of Koninginnesoep met kip. Hieronder beschrijven we heel uiteenlopende groepen die steeds vaker kiezen voor maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De maaltijden zitten vol groenten, worden vers bereid zonder veel e-nummers en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of om de hersenen te beschermen. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan leefstijlen als glutenvrij, zoutarm, gemalen, eiwitrijk, en vegetarisch, natriumarm, vetarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Families: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s vragen veel van onze tijd. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Studenten: School, werken, hobby’s en andere vrijetijdsbestedingen: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken kan dan vaak lastig zijn. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Er zitten lekker veel groenten in en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Rijpwetering

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Rijpwetering dan heb je 3 opties: warme levering (tafeltje dekje), koelvers en vriesvers. Elke soort kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, prijzen, herkomst producten en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd gaat na bereiding door een speciale vriestunnel. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Doorgaans elke week 1 keer aan huis bezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt indien het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-rijpwetering

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In onderstaand schema check je een lijst met grote organisaties voor tafeltje dekje in Rijpwetering. Per instantie check je specificaties zoals aantal maaltijden en de prijzen. Klik op een instantie voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige aanbieders van thuismaaltijden

In de tabel hierna doorzoek je eenvoudig een lijst met lokaal georiënteerde maaltijdservices. Bijvoorbeeld stichtingen, cateraars, supermarkten, slagerijen, zorginstellingen. Op dit portaal vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Warmond, Oud Ade en Kwintsheul.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
BuurtzorgHerenhof 2017-72402 DLAlphen aan den Rijn
Slagerij van VlietHerenhof 302402 DMAlphen aan Den Rijn
Keurslagerij La LauPrins Bernhardstraat 212396 GAKoudekerk aan den Rijn
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Stichting Tafeltje DekjeZonnegaarde 232381 LHZoeterwoude
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Petit MenuPrins Bernhardstraat 252396 GAKoudekerk aan den Rij
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
Weergave met kleinschalige bedrijven van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Rijpwetering bezorgen

Kantoren en bedrijven kunnen profiteren van speciale overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Hieronder lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorggroepen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel zijn daarvoor afspraken gemaakt met erkende organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Rijpwetering. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Soms bieden zij ook ondersteuning bij het eten zelf.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en gezonde maaltijd nuttigen rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Kant-en-klaar eten wordt steeds gezonder. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Rijpwetering zich aan moeten houden. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, gebruikmakend van volkoren producten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de sticker op de doos staat meestal een tabel met de ingrediënten en voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een normale magnetron- of ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst is het belangrijk dat er genoeg groenten in zitten. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Kipschnitzel met boontjes en satesaus & Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Dit doe je in circa 30 minuten op 100 °C in de oven. Wanneer je sneller wilt eten dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het netjes thuisbezorgd in Rijpwetering (voorverwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Rijpwetering?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren variëren nogal. Elke leverancier heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd heeft effect op de kosten. Een gewoon goede vriesverse maaltijd is er al voor €4,50. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €5,50. Voor een warme levering (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en/of een toetje na (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Rijpwetering. Denk dan aan professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Ten derde kun je soms ook terecht bij zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Kaag en Braassem?
Via de info op www.kaagenbraassem.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk via de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij kijkt men naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.