Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Kampen

Zoekt u aanbieders van verse maaltijden aan huis voor ouderen in Kampen? Aan de hand van deze site bekijk je aanvullende details. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor thuis werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Ook gaan we verder in op de beschikbare maaltijdopties. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje aanbieders vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De smaak is echt prima en de keuze is groot (Hollands & wereldkeuken). De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Is er nog wat onduidelijk? Scroll dan eerst naar beneden naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioOverijssel
GemeenteKampen
PlaatsKampen
Postcode8261
Website gemeentewww.kampen.nl
maaltijden-aan-huis-kampen

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check interessante aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Kampen?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je manieren om tijd te besparen? Zo’n lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en de maaltijd staat in korte tijd op tafel. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. U kunt denken aan maaltijden als: Koolvis, broccoli, kruidenpuree & Schnitzel mexico schotel. Hieronder lees je informatie over verschillende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Senioren / bejaarden: Oudere mensen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze kant-en-klaar producten zitten vol groenten, bevatten weinig toevoegingen en hoeven alleen maar even in de magnetron of oven. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd essentieel. Bijvoorbeeld om een hoge bloeddruk tegen te gaan of om gewicht te verliezen. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanglutenvrij, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, natriumarm, koolhydraatarm, vetarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking zijn zeer geholpen met warme maaltijden aan huis. Op deze manier is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Gezinnen met kinderen: Een gemiddeld gezin heeft het enorm druk. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Even tussendoor koken is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Zo blijft er in de avond tijd over voor andere dingen.
 • Starters: Werk, hobby’s en vrienden: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken zit er dan soms gewoon niet in. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze zitten vol met groenten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Kampen

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Kampen dan bestaan er 3 keuzemogelijkheden: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elk soort gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. Zo verschillen de op het gebied van: de breedte van het assortiment, tarieven, houdbaarheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt dagvers gekookt met verse ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. De maaltijden bewaar je in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Doorgaans om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Zeer geschikt indien zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-kampen

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hieronder bekijk je een verzameling grote leveranciers van tafeltje dekje in Kampen. Per bezorgservice vind je informatie als aantal maaltijden en budget. Klik op de knop van een instelling voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke instellingen voor bezorgmaaltijden

In de volgende tabel vind je een overzicht met kleinschalige aanbieders. Dat zijn bijv. supermarkten, slagerijen, welzijnsorganisaties, stichtingen, cateraars. Op dit platform vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Heerde, Dronten en Olst-Wijhe.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij NorgOudestraat 2128261 CAKampen
IJsselheem – MaarlenhofSlenkstaat 148271 TBIJsselmuiden
Restaurant de OaseKerkplein 38276AMZalk
IJsselheem – Restaurant de VijverhofVijverhof 198265 GJKampen
IJsselheem – MargarethaBurgwal 458261 EPKampen
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
IJsselheem – De AmandelboomWederiklaan 28265 DCKampen
Coloriet – De RegenboogDe Regenboog 1008254 ABDronten
IJsselheem – Restaurant MyosotisEngelenbergplantsoen 38266 ABKampen
Leger des Heils Korps KampenBoven Nieuwstraat 338261 HAKampen
Weergave met plaatselijke organisaties van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Verstuur dan een email naar onze medewerkers.

Overwerkmaaltijden in Kampen bezorgen

Bedrijven en kantoren maken veelvuldig gebruik van overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor personeel dat wat langer doorgaat. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte in de koeling is. Verderop vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een deadline gehaald moet worden of als er nog even door vergaderd moet worden. In dit soort situaties wil je graag zorgen dat er een gezonde en lekkere maaltijd klaar staat.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In de regel maken zij hiervoor afspraken met professionele bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Kampen. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kan soms een levering worden ingepland voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een lekkere en voedzame maaltijd nuttigen voordat ze door hun ouders worden opgehaald.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: voedzame gerechten snel op tafel!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Kampen zich aan moeten houden. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, max. 100 gram aan vlees of vis en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd bestaat uit 3 onderdelen. Allereerst zijn er de groenten. Verder heb je een volkoren product of aardappelen. En natuurlijk heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van Typisch Nederlandse maaltijden, seizoensmaaltijden en inspirerende recepten. Bijvoorbeeld Macaroni met ham, kaas en tomatensaus of Ajam pangang, bami goreng.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je verwarmt het gerecht in ongeveer 30 minuten op 100 graden celsius in de oven. Als je toch wat sneller wilt eten dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 4 – 10 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Kampen (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Kampen?
De tarieven van maaltijden aan huis zijn heel divers. Elke leverancier heeft weer andere prijzen. Voornamelijk de maaltijdvorm zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,85. Een koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (vanaf €5,50. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,30).

Waar kan ik maaltijden krijgen?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Je koopt hier maaltijden vaak uit voorraad. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Kampen. Voorbeelden zijn cateringbedrijven en grote keukens die wekelijks maaltijden aan huis bezorgen. Als laatste is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgorganisaties en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Kampen?
Op de website www.kampen.nl lees je alles over de huidige subsidieregelingen. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Ook zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Kamperveen
 • Grafhorst
 • Zalk
 • s-Heerenbroek
 • IJsselmuiden
 • Wilsum