Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Katwijk

Interesse in (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Katwijk? Hieronder check je meer informatie. Je kunt hier lezen hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens leggen we alles uit over de actuele maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook organisaties vergelijken. Zoekt u oplossingen voor bedrijven? U kunt ook bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De gerechten zijn erg voedzaam en het staan binnen 10 minuten warm op tafel. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioZuid-Holland
GemeenteKatwijk
PlaatsKatwijk
Postcode2224
Website gemeentewww.katwijk.nl
maaltijden-aan-huis-katwijk

Genieten van maaltijden aan huis?

Bekijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Katwijk?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een dagelijkse kant en klare maaltijd kan voor iedereen geschikt zijn. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Denk dan aan gerechten als: Stoofpotje peer, rundvlees en puree & Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng. Hieronder bekijk je meerdere segmenten Nederlanders die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen / senioren: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze producten zijn super gezond, bevatten weinig e-nummers of zout en kan iedereen eenvoudig verwarmen. Voor bejaarden is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of om de werking van hersenen te stimuleren. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan leefstijlen als gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, glutenvrij, en natriumarm, diabetes, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een (verstandelijke) beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die service blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. Wanneer mensen last hebben van kauw- of slikproblemen, dan bieden gemalen- en vloeibare gerechten ook veel oplossingen.
 • Families met kinderen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. School, een drukke baan en sport/muziek moeten gecombineerd worden. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Eenpersoonshuishoudens: Studie, de fitness en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het zorgt ook voor afwisseling in je eetpatroon. Ze zitten vol met groenten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Katwijk

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Katwijk dan heb je feitelijk 3 opties om uit te kiezen: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke soort maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. Hieronder lees je meer over aantal maaltijden, financiën, versheid en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst als zelfstandig koken tot het verleden behoort en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-katwijk

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

Hieronder bekijk je een opsomming van professionele organisaties voor tafeltje dekje in Katwijk. Per bezorgservice vind je relevante zaken zoals assortiment en budget. Klik op de knop van een maaltijdvoorziening voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Plaatselijke organisaties van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna bieden we een verzameling lokale organisaties. Denk dan aan slagerijen, welzijnsorganisaties, cateraars, stichtingen, supermarkten. Op deze site vind je ook leveranciers in Lisse, Noordwijk en Heemstede.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Aangenaam VerzorgdZonnebloemstraat 242223 VCKatwijk
Verpleeghuis DuinstedeDeijlerweg 2082241 ALWassenaar
SMO – Open EettafelHillenaarlaan 182241 HXWassenaar
Keurslager de MooyAnjelierenstraat 392231 GTRijnsburg
Keurslager VooysKoninginneweg 592225 HJKatwijk aan Zee
Keurslager OwelHoornesplein 1212221 BEKatwijk aan Zee
BuurtzorgMeeuwenlaan 412225 PEKatwijk
Tafeltje Dekje KatwijkSchimmelpenninckstraat 102221 EPKatwijk
Slagerij TimmersBroekweg 22235 BJValkenburg
DSV verzorgd levenPrins Hendrikkade 1572225 JTKatwijk
Schema met regionale instanties van bezorgmaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Katwijk bezorgen

Bedrijven en organiisaties bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok vind je een aantal voorbeelden .

 • Kantoren laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je personeel en/of klanten laten kiezen voor een warme maaltijd.
 • Ook veel zorginstellingen (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) verzorgen een warme maaltijd voor hun cliënten. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Vaak hebben ze afspraken gemaakt met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Katwijk. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Ook thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via de medewerkers kun je tips en info aanvragen voor de warme tafeltje dekje service (dagelijks aan huis). De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse bij u thuis laten bezorgen?

Profiteer van het gemak: groenterijke gerechten binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe (on)gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt ons waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Katwijk in de regel aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de sticker op de doos vind je vaak een tabel met voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Het assortiment kan per week verschillen. Je kunt kiezen uit typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en bijzondere recepten. Denk aan Broccoli rollade schotel en Omelet in saus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het gereedmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 110 – 125 °C in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan kan je ook de magnetron gebruiken. Bij een gemiddeld gerecht lukt dat in ongeveer 5 – 10 minuten op 550 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Katwijk (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Katwijk?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel divers. Elke bezorgservice heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Met name het type maaltijd zie je terug in de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,80. Een koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €5,95. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,70) en dessert (vanaf €1,25).

Welk type leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. Ook kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Katwijk. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorggroepen en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Katwijk?
Via de info op www.katwijk.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Hier wordt onder andere uitgelegd hoe het zit met een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Verder kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Valkenburg
 • Rijnsburg