Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Kerkrade

Oriënteert u zich op verse maaltijden aan huis voor ouderen in Kerkrade? Via onze site lees je meer informatie. Zo leggen we uit hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en welke huishoudens daarvan gebruik zouden kunnen maken. Daarbij gaan we dieper in op de actuele type maaltijden. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar aanbieders vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. Het eten is erg smaakvol en het staat binnen mum van tijd op tafel. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Zijn er onduidelijkheden? Probeer dan eerst te zoeken binnen het hoofdstuk veelgestelde vragen. Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioLimburg
GemeenteKerkrade
PlaatsKerkrade
Postcode6461
Website gemeentewww.kerkrade.nl
maaltijden-aan-huis-kerkrade

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Kerkrade?

Vind jij koken niet leuk? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een gezonde kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Babi ketjap met mihoen goreng & Stamppot witte kool/appel/kerrie met slavink. In de box hieronder lees je informatie over allerlei soorten groepen die gebruik kunnen maken van maaltijdbezorging aan huis:

 • Ouderen: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Geholpen door deze seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. De etenswaren zitten vol groenten, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 70-plussers zijn voedzame gerechten een uitkomst. Bijvoorbeeld om de bloeddruk te verlagen of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan gemalen, lactosevrij, eiwitrijk, zoutarm, en diabetes, koolhydraatarm, natriumarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service behouden ze een stukje zelfstandigheid. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: Gezinnen met kinderen zijn drukker dan ooit. Werk, hobbies, sporten en studeren vereisen een goede planning. In korte tijd een maaltijd bereiden schiet er dan wel eens bij in. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis ben je flexibel, en kan iedereen op zijn/haar tijd iets gezonds eten. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, de sportschool en familie en vrienden: er komt dagelijks heel veel op ons af. Iedere avond voor jezelf koken is soms teveel gevraagd. Kiezen voor een kant-en-klaar maaltijd is dan een uitstekend idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Kerkrade

Als je op zoek bent naar warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Kerkrade dan heb je feitelijk drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. We vertellen je hieronder meer over assortiment, financiën, herkomst producten en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering leg je alles in je koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaal 2 of 3 keer per maand afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal als u zelf niet meer kunt koken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-kerkrade

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In het volgende schema bieden we een verzameling populaire bedrijven voor tafeltje dekje in Kerkrade. Per instantie check je praktische info zoals aanbod en de kosten. Tik op de knop van een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van bezorgmaaltijden

In het schema hierna bekijk je een weergave van gemeentelijke maaltijdvoorzieningen. Dat kunnen o.a. zijn: zorginstellingen, stichtingen, cateraars, welzijnsorganisaties, slagerijen. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Landgraaf, Brunssum en Voerendaal.

LeverancierAdresPostcodePlaats
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
BliXem Eetcafé en WinkelGroesbeekseweg 756524 CSNijmegen
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
Slagerij LochtmanHolzstraat 286461 HNKerkrade
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
Opsomming met regionale bezorgservices van opwarmmaaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Meld dit bij onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Kerkrade bezorgen

Zakelijke instellingen hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld als er in de avond nog even doorgewerkt wordt. Op kantoor is er doorgaans geen gelegenheid om te koken. De maaltijdservice voor bedrijven levert op bestelling grotere hoeveelheden kant en klaar gerechten af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Let op: er moet wel genoeg koelruimte zijn om de maaltijden op te slaan. Hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf wil je dan natuurlijk jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorginstellingen (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. In de regel maken zij hiervoor afspraken met grote organisaties voor kant-en-klare maaltijden in Kerkrade. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Veel thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kan je informeren naar het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) vragen steeds meer om verse maaltijden. De kinderen kunnen zodoende een smaakvolle en gezonde maaltijd eten rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Ontdek de voordelen: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten opwarmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
De kwaliteit van kant-en-klaar eten is flink verbeterd. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Kerkrade normaliter aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, slechts weinig vis en vlees (100 gram per portie) en genoeg eiwit (25 gram). Op de beschrijving staat vaak meer info over de ingrediënten en voedingswaarden. Er geldt een maximum van 700 Kcal per persoon.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een gewone ovenmaaltijd kent 3 afzonderlijke onderdelen. In de basis zijn dit groenten, vaak van het seizoen. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Zo zijn er Hollandse maaltijden, lekkere seizoensmaaltijden en Wereldgerechten. Onder andere Varkensfilet in jus & Spareribs, gebakken wedges, broccoli.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is simpel. Dit doe je in circa 30 minuten op 100 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kan het ook in de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 5 – 12 minuten op 500 – 650 Watt. Neem jij warme tafeltje dekje service? Dan wordt het eten gewoon thuisbezorgd in Kerkrade (opgewarmd).

Wat betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Kerkrade?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke bezorgservice heeft weer andere prijzen en voorwaarden. In het bijzonder het type maaltijd beïnvloedt de prijs. Zo’n vriesverse maaltijd bestel je al voor €4,55. Zo’n koelverse maaltijd is doorgaans net wat duurder (zo’n €5,85. Voor een tafeltje dekje maaltijd betaal je nog weer zo’n €2,00 extra. Wil je meer luxe? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,30) en dessert (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Soms is bezorging aan huis ook mogelijk. Verder heb je natuurlijk de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Kerkrade. Denk dan aan grootschalige keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Daarnaast is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die ook een maaltijdvoorziening bieden.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Kerkrade?
Via de info op www.kerkrade.nl wordt beschreven wat je qua subsidies kunt verwachten. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) wordt gefaciliteerd. Tevens zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit de WLZ, de Zvw (Zorgverzekeringswet) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Eygelshoven