Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Koggenland

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Koggenland? Middels onze site tref je tips en adviezen. Je leest hier bijvoorbeeld hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor welke groepen mensen het een uitkomst biedt. Tevens bespreken we de beschikbare type gerechten. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje organisaties vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. De gerechten zijn erg voedzaam en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Wil je nog meer weten? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioNoord-Holland
GemeenteKoggenland
PlaatsKoggenland
Postcode1648
Website gemeentewww.koggenland.nl
maaltijden-aan-huis-koggenland

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Check de lopende aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Koggenland?

Vind jij koken niet leuk? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Zo’n verse kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Je hoeft zelf geen boodschappen meer te doen en je hoeft niet zelf te koken. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Gebonden aspergesoep of Klapstuk met hutspot. In de box hieronder tref je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: 75-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. De etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig toevoegingen en zijn simpel op te warmen. Voor de oudere doelgroep is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de werking van hersenen te stimuleren. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet worden producten ontwikkeld. U kunt denken aan leefstijlen als zoutarm, gemalen, glutenvrij, eiwitrijk, en natriumarm, vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking kunnen ook uitstekend gebruik maken van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel gemak.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, hobbies, sporten en studeren moeten allemaal in de agenda ingepast worden. In korte tijd een maaltijd bereiden is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Eenpersoonshuishoudens: Werk, de sportschool en andere bezigheden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en ze bevatten weinig onnodige toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Koggenland

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Koggenland dan heb je feitelijk 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elk type gerecht heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. We vertellen je hieronder meer over de breedte van het assortiment, prijs, bewaaradviezen en leveropties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. Na bezorging zet je het in de vriezer. In de regel om de week op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten vers gekookt en warm bezorgd. Een uitkomst als zelfstandig koken tot het verleden behoort en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-koggenland

Vergelijken van landelijke maaltijdbezorgers

In de tabel hierna tref je een weergave van professionele aanbieders van tafeltje dekje in Koggenland. Per instantie bekijk je specificaties zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en het tarief. Klik op een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden

Hieronder bieden we een lijst met lokale maaltijdvoorzieningen. Dit kunnen zijn zorginstellingen, supermarkten, cateraars, slagerijen, stichtingen. Op dit platform vind je ook organisaties in Wormerland, Stede Broec en Oostzaan.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Omringrestaurant BerkhoutSlagterslaan 21647 CABerkhout
Omringrestaurant OpperdoesBurgemeester Pierhagenlaan 21674 PBOpperdoes
SPAR BrouwerKorteling 101679 VHMidwoud
Omring – Sint MartinusRidderstraat 11671 CSMedemblik
SPAR van SantenBurgemeester P. Kromplein 7A1657 AHAbbekerk
SPAR TijmsAmmerdorfferstraat 31645 SHUrsem
Keurslager BlokdijkNieuwstraat 681671 BGMedemblik
Wilgaerden – De InloopBavohof 11645 VPUrsem
SPAR van der WerkNoorderpad 591674 NTOpperdoes
SPAR van ZeijlNieuwstraat 49-511671 BBMedemblik
Tabel met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stuur ons dan een bericht.

Overwerkmaaltijden in Koggenland bezorgen

Bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan op dagelijkse of wekelijkse basis zijn. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. In onderstaand blok lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of wanneer een vergadering uitloopt. Als werkgever wil je dan graag jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook veel zorginstellingen (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Het seniorenrestaurant biedt soms ook ruimte voor bezoekers. Normaliter maken zij hiervoor afspraken met populaire leveranciers van kant-en-klare maaltijden in Koggenland. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • Veel thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgbedrijven kun je tips en info aanvragen voor het aan huis bezorgen van warm eten op doordeweekse dagen. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en opwarmen van de maaltijden.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. Kinderen kunnen op die manier een smakelijke en gezonde maaltijd krijgen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Ervaar het gemak: een smaakvol en voedzaam gerecht in een handomdraai klaar!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen wel gezond?
Kant-en-klaar eten is al lang niet meer zo slecht als het ooit was. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout vergeleken met een aantal jaar terug. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Koggenland in de regel aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), maximaal 2 gram zout, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op het etiket vind je een overzicht met de ingrediënten en voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een doorsnee-ovenmaalltijd bestaat uit 3 onderdelen. Als eerste hebben we de groenten. Ten tweede de aardappelen, rijst of pasta producten. Afsluitend bevat je bord dan nog een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij veel aanbieders wisselt het menu per week. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Denk aan Lasagna bolognese en Gehakt in jus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Dit doe je in circa 25 – 40 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Heb je hier geen geduld voor? Dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Bij een regulier gerecht gaat dit in zo’n 5 – 12 minuten op 600 – 850 Watt. Gaat jouw voorkeur uit naar een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Koggenland (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Koggenland?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel divers. Elke bezorgservice hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn weerslag op de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,80. Een koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (om en nabij de €6,55. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,60) en dessert (vanaf €1,35).

Waar kan ik kant-en-klaar maaltijden vinden?
In Nederland kun je terecht bij verschillende soorten leveranciers. Allereerst heb je supers en verswinkels. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Soms wordt er ook bezorgd. Als tweede mogelijkheid kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Koggenland. Denk dan aan cateraars en/of gespecialiseerde keuken die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ook hebben we nog de zorggroepen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Koggenland?
Via de uitleg op www.koggenland.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) wordt geregeld. Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen die gebaseerd zijn op de WLZ, de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en spaartegoeden.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Obdam
 • Hensbroek
 • Oudendijk
 • Avenhorn
 • Zuidermeer
 • De Goorn
 • Berkhout
 • Ursem
 • Spierdijk
 • Scharwoude