Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Krimpenerwaard

Zoekt u (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Krimpenerwaard? Via deze website tref je tips en adviezen. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij gaan we verder in op de actuele maaltijd-mogelijkheden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje leveranciers vergelijken. Als laatste kunt u ook alles over bedrijfsmaaltijden checken. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Dit eten is geschikt voor iedereen er er zijn tientallen verschillende gerechten. De gerechten zijn de laatste jaren goed doorontwikkeld. Heb je vragen voor onze medewerkers? Scroll dan eerst naar beneden naar antwoorden op de veel voorkomende vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Profiteer dan snel van het voordeel van een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
PlaatsKrimpenerwaard
Postcode2821
Website gemeentewww.krimpenerwaard.nl
maaltijden-aan-huis-krimpenerwaard

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk alle aanbiedingen en bestel voordelig het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Krimpenerwaard?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en kun je eenvoudig en snel warm eten. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Selecteer bijvoorbeeld: Varkensvlees in saus of Kip kerrie ananas schotel. In onderstaande tekst beschrijven we allerlei soorten groepen die geholpen zijn bij de maaltijdbezorging:

 • Bejaarden: Ouderen hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De producten zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, worden vers bereid zonder veel e-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of voor een beter geheugen en meer concentratie. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor vrijwel ieder dieet worden er maatwerkproducten gemaakt. U kunt denken aan lactosevrij, glutenvrij, eiwitrijk, zoutarm, en vegetarisch, diabetes, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Door die service is er minder directe zorg noodzakelijk. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel oplossingen.
 • Gezinnen: Veel jonge families hebben een volle agenda. Een baan, sport en studie moeten gecombineerd worden. Boodschappen doen en koken is dan soms even teveel gevraagd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Een drukke baan, sport en afspraken met vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere avond voor jezelf koken is simpelweg niet altijd mogelijk. Gelukkig is het aanbod kant-en-klaar steeds beter en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Krimpenerwaard

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Krimpenerwaard dan heb je feitelijk drie varianten: koelverse-, diepvries-, en tafeltje dekje maaltijden. Elke vorm heeft zowel voor- als nadelen. De verschillen zitten ‘m met name in assortiment, prijs, houdbaarheid en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Na bezorging sla je het eten op in de koelkast. Ze zijn zo’n 5 dagen houdbaar, je kunt het ook invriezen.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Doorgaans elke week 1 keer op locatie geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm thuisgeleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij het koken niet meer gaat en het opwarmen van een maaltijd ook niet wil. U kunt dan niet zelf het tijdstip van eten bepalen.
maaltijdservice-ouderen-krimpenerwaard

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met populaire keukens voor tafeltje dekje in Krimpenerwaard. Per aanbieder verstrekken we relevante zaken zoals het actuele aanbod en een prijsindicatie. Selecteer een organisatie om onze ervaringen te lezen.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale aanbieders van opwarmmaaltijden

Hieronder bieden we een overzicht met lokaal georiënteerde organisaties. Dat zijn bijv. cateraars, stichtingen, slagerijen, supermarkten, welzijnsorganisaties. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook bedrijven en organisaties in Waddinxveen, Gouda en Lansingerland.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Groene Hart MaaltijdserviceNijverheidsweg 5e2821 ATStolwijk
SPAR SchmitzDoelenplein 102871 CVSchoonhoven
BuurtzorgHavenstraatse Wal 452871 ENSchoonhoven
SPAR AmmerstolAchterweg 362865 XEAmmerstol
Menuservice Van Der WeijdenKleine Haven 22851 AZHaastrecht
Slagerij UlteeMiddenmolenplein 942807 GZGouda
SWOBV: Maaltijden voor thuisBurgemeester Huijbrechtstraat 22861 DABergambacht
BuurtzorgArmstronglaan 252811 SPReeuwijk
Slagerij LoomanHaven 582871 CPSchoonhoven
Keurslager BoereHoogstraat 1162851 BJHaastrecht
Opsomming met gemeentelijke instellingen van bezorgmaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Krimpenerwaard bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. Vaak kan er niet worden gekookt op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Zowel op dagbasis, als eens per week of per maand. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we een aantal voorbeelden .

 • Kantoren en fabrieken kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als de medewerkers ook nachtdiensten werken. Als bedrijf kun je dan via de cateraar je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook veel zorginstellingen (o.a. woongroepen en dagbestedingen) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Soms op de kamer, maar soms ook in een seniorenrestaurant. In de regel maken zij hiervoor afspraken met erkende keukens voor kant-en-klare maaltijden in Krimpenerwaard. Dit resulteert in betaalbare maaltijden voor bewoners.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten zelf.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen dan een lekkere en voedzame maaltijd opeten alvorens ze naar huis gaan.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ontdek de voordelen: dagverse gerechten in een handomdraai klaar!


FAQ: alle veelgestelde vragen rondom maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout ten opzichte van jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Krimpenerwaard specifiek aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, zoutbeperkt, gebruikmakend van volkoren producten, niet meer dan 100 gram vis/vlees p.p. en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je informatie over voedingswaarden als energie, vetten, koolhydraten en vezels. 1 portie bevat tussen de 400 – 700 Kcal.

Uit welke onderdelen bestaat een bezorgmaaltijd?
Een gewone Hollandse ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Ten eerste een ruime portie groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En als laatste heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Het assortiment kan per week verschillen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en Wereldgerechten. Zoals Oosterse zalm en Nasi goreng, quorn, satésaus.

Hoe warm ik de kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Als dit te lang duurt dan gebruik je eenvoudig de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 6 tot 12 minuten op 500 – 650 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Krimpenerwaard (al voorverwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Krimpenerwaard?
De prijzen van de verschillende maaltijden zijn heel wisselend. Elke service heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd zie je terug in de prijs. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,75. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (vanaf €5,75. Voor tafeltje dekje (warme levering) geldt een meerprijs van ongeveer €2,00. Wil je ook een voor- en nagerecht? Veel aanbieders bezorgen ook soepjes (vanaf €1,50) en toetje (vanaf €1,15).

Welk type leveranciers zijn er?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Verder kan je je wenden tot de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Krimpenerwaard. Denk dan aan professionele keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Daarnaast zijn er ook nog potentiële instanties zoals zorgverleners en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Hoe zit het met subsidies in de gemeente Krimpenerwaard?
Via de info op www.krimpenerwaard.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Ook heb je soms ook recht op zorg via de WLZ, de zorgverzekeringswet (ZVW) en mogelijk ook de bijzondere bijstand. Daarbij kijkt men naar het inkomen, vermogen en de zorgindicatie.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Lekkerkerk
 • Ouderkerk aan den IJssel
 • Krimpen aan de Lek
 • Schoonhoven
 • Ammerstol
 • Bergambacht
 • Vlist
 • Haastrecht
 • Gouderak
 • Berkenwoude
 • Stolwijk