Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Landgraaf

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Landgraaf? Aan de hand van deze site bieden we alle belangrijke aspecten. We omschrijven precies hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en wie er gebruik van kan maken. Verder gaan we verder in op de verschillende maaltijd-mogelijkheden. Snel bestellen? Je kunt hier ook aanbieders vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook informatie over bedrijfsmaaltijden raadplegen. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Ze smaken ontzettend goed er er zijn tientallen verschillende gerechten. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan eerst het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Bekijk dan de actuele aanbiedingen.

RegioLimburg
GemeenteLandgraaf
PlaatsLandgraaf
Postcode6371
Website gemeentewww.landgraaf.nl
maaltijden-aan-huis-landgraaf

Maaltijden aan huis laten bezorgen?

Bekijk actuele aanbiedingen en proef de smaken met het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Landgraaf?

Haal jij geen plezier uit koken? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een verse kant en klare maaltijd is een uitkomst voor veel mensen. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je bent geen tijd kwijt in de keuken. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. U kunt denken aan maaltijden als: Aspergesoep met zalm en Kipfilet in saus. In het gedeelte hierna vind je verschillende groepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Mensen op leeftijd: Ouderen in Nederland die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Door het bestellen van seniorenmaaltijden wordt de drempel van zelfstandig wonen verlaagd. De menu’s zijn erg voedzaam, bevatten weinig e-nummers of zout en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een verantwoorde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om de hersenen gezond te houden. Daarbij zijn er ook steeds meer dieetmaaltijden. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerkproducten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aaneiwitrijk, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Hierdoor hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel praktische voordelen.
 • Jonge gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, feestjes en hobbies vereisen een goede planning. Naar de winkel gaan en boodschappen doen schiet er dan wel eens bij in. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Studenten: School, werken, de fitness en andere vrijetijdsbestedingen: we hebben het erg druk. Iedere dag boodschappen doen en koken schiet er dan wel eens bij in. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zit weinig zout en vet in.

Keuzehulp: maaltijdservice Landgraaf

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Landgraaf dan bestaan er 3 opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Elk type gerecht kent zijn eigen karakter en voordelen. Zo verschillen de op het gebied van: de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, prijzen, herkomst producten en bezorgopties.

 1. De koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Veel aanbieders werken met een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. Zo blijft versheid, smaak en kleur in goede conditie. Het eten blijft maandenlang goed in de vriezer. Dikwijls 2 of 3 keer per maand aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Zeer geschikt in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken of als opwarmen simpelweg niet meer gaat. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-landgraaf

Populaire maaltijdbezorgers vergelijken

In de volgende tabel doorzoek je eenvoudig een overzicht met populaire organisaties voor tafeltje dekje in Landgraaf. Per organisatie bieden we specificaties zoals assortiment en vanafprijs. Klik op de button van een leverancier voor een extra toelichting.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale leveranciers van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna bekijk je een opsomming van lokale maaltijdservices. Bijvoorbeeld stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, cateraars, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Beekdaelen, Simpelveld en Vaals.

LeverancierAdresPostcodePlaats
DinnerTime!Dr. Schaepmanstraat 186371 EJLandgraaf
MeanderGroepKerkraderweg 766416 CKHeerlen
Keurslager LochtmanBenzenraderweg 906417 STHeerlen
BuurtzorgLokerstraat 286413 ENHeerlen
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
Durpswinkel Rode BeukKloosterstraat 576369 ABSimpelveld
Smakelijk eten – warme maaltijdserviceAmmonieterf 576413 KPHeerlen
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
Overzicht met lokale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden. Een wijziging doorvoeren? Informeer dan onze klantenservice.

Overwerkmaaltijden in Landgraaf bezorgen

Kantoren en bedrijven bestellen steeds vaker overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Verderop lichten we enkele situaties toe .

 • Kantoren of bedrijfspanden kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of als er klanten over de vloer komen. Als bedrijf wil je dan natuurlijk je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook verzorgingslocaties (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. In veel gevallen is dit contractueel geregeld met populaire keukens voor kant-en-klare maaltijden in Landgraaf. Bewoners kunnen vaak zelf gerechten kiezen.
 • De grotere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In bepaalde cases kunnen ze ook ondersteuning bieden bij het opwarmen of eten van de maaltijden.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. De kids kunnen een lekkere en voedzame maaltijd opeten nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse thuis laten bezorgen

Ervaar het gemak: de lekkerste en meest voedzame menu’s in een handomdraai klaar!


FAQ: veel voorkomende vragen over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten minder zout en veel meer groenten als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum geeft suggesties voor waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Landgraaf specifiek aan moet voldoen. In het recept moet minimaal 150 gram groente zijn verwerkt, natriumarm, zo veel mogelijk met volkoren producten, maximaal 100 gram vis of vlees en indien mogelijk met 25 gram eiwit of meer. Op de omdoos vind je een overzicht met de exacte voedingswaarden. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat gaat er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. En als laatste heb je vlees/vis of een vervanger. Veel aanbieders hebben wekelijks weer nieuwe gerechten. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt 100% Hollandse kost, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Zoals Groentemix, kormasaus, basmatirijst of Varkenssaucijs, rode bieten, aardappelpuree.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Optie 1 is ongeveer 30 – 40 minuten op 120 graden in de oven. Indien je dit te lang vindt duren dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 500 – 650 Watt. Bestel je een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het gerecht thuisbezorgd in Landgraaf (verwarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Landgraaf?
De tarieven van maaltijden aan huis variëren nogal. Elke leverancier heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type maaltijd heeft effect op de kosten. Een gemiddelde vriesverse maaltijd is er vanaf €4,90. Zo’n koelverse maaltijd is net wat duurder geprijsd (rond de €6,00. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) moet je vaak nog zo’n €1,5 extra betalen. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,45) en dessert (vanaf €1,25).

Waar kan ik maaltijden kopen?
Er zijn veel verschillende leveranciers waar je maaltijden kunt kopen. Je hebt de supers, slagerijen en groentewinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Als tweede mogelijkheid kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Landgraaf. Onder andere speciaal ingerichte keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Ten derde is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorginstellingen en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Kan ik een subsidie krijgen bij de gemeente Landgraaf?
Aan de hand van www.landgraaf.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die via de WMO kan worden aangeboden. Daarnaast kun je soms aanspraak maken op regelingen vanuit de wet langdurige zorg (WLZ), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en soms ook de bijzondere bijstand (BZ). Men analyseert hiervoor allereerst het inkomen en spaartegoeden.