Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Leeuwarden

Wilt u graag (warme) maaltijden aan huis voor ouderen in Leeuwarden? Aan de hand van deze site vind je relevante info. Je leest hier precies hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en welke personen hiervan kunnen profiteren. Verder bespreken we de diverse soorten maaltijden. Direct maaltijden laten leveren? Check dan het kopje bedrijven vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. Magnetronmaaltijden bevallen de meest klanten erg goed. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Is er nog wat onduidelijk? Surf dan eerst verder naar de FAQ (populaire vragen). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioFriesland
GemeenteLeeuwarden
PlaatsLeeuwarden
Postcode8911
Website gemeentewww.leeuwarden.nl
maaltijden-aan-huis-leeuwarden

Maaltijden aan huis in huis halen?

Vergelijk actuele aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Leeuwarden?

Houd je niet van koken? Zoek jij naar opties voor meer tijd voor jezelf? Een smaakvolle kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. De inkopen hoef je niet zelfstandig te doen en kun je eenvoudig en snel warm eten. We zien een sterke toename in interesse in deze maaltijden. Populair zijn bijvoorbeeld: Kipragout met Parijse wortelen en/of Kip in roomsaus. Hierna bekijk je diverse groepen mensen die veel profijt hebben van maaltijdbezorging:

 • Senioren en ouderen: Senioren die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Aan de hand van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze etenswaren zijn super gezond, hebben weinig zout en kunstmatige toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor de oudere doelgroep is gezond eten essentieel. Bijvoorbeeld voor een gezonde bloeddruk en laag cholesterol of juist om op gewicht te komen en blijven. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor bijna elk dieet of leefstijl worden er maatwerk oplossingen geboden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan zoutarm, glutenvrij, gemalen, eiwitrijk, en vetarm, vegetarisch, koolhydraatarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Kwetsbaren zoals chronisch zieken maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Door die service is er minder directe zorg noodzakelijk. Bij moeite met kauwen en slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel gemak.
 • Drukke gezinnen: In sommige gezinnen kan het er hectisch aan toe gaan. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even tussendoor koken is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis schotel je iedereen iets lekkers voor. De tijd die overblijft kun je anders invullen.
 • Alleenstaanden: School, werken, muziek en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke dag iets gezonds klaarmaken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee zeker wanneer je kiest voor een gezonde leverancier. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en er worden weinig kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Keuzehulp: maaltijdservice Leeuwarden

Als je interesse hebt in warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Leeuwarden dan heb je feitelijk 3 opties om uit te kiezen: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje. Iedere maaltijdvorm heeft zo zijn voors en tegens. De maaltijden verschillen als het gaat om de breedte van het assortiment, financiën, kwaliteit en aflevermogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd is een gerecht dat dagvers wordt gemaakt met verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De gerechten zijn enkele dagen houdbaar.
 2. Een diepvriesmaaltijd kent een ander proces. Nadat ze zijn gekookt wordt alles diep bevroren. Smaak, geur en vitamines blijven zo optimaal behouden. Het eten moet je in de vriezer bewaren. In de regel per box van 6 gerechten bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten door de bezorger voorverwarmd afgeleverd. Een uitkomst wanneer u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-leeuwarden

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna doorzoek je eenvoudig een verzameling grote leveranciers van tafeltje dekje in Leeuwarden. Per leverancier bekijk je uitleg over het huidige assortiment en het tarief. Druk op de knop van een maaltijdvoorziening voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde instanties van magnetronmaaltijden

Hierna vind je een overzicht met regionale bezorgservices. Dit kunnen zijn stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars, slagerijen, zorginstellingen. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Harlingen, Vlieland en Súdwest-Fryslân.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Palet – DrenningahofHearewei 839035 EKDronryp
Palet – Nij StatelânNijlan 259036 JLMenaam
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
Weergave met gemeentelijke maaltijdvoorzieningen van thuismaaltijden. Wijzigen of aanvullen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Leeuwarden bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor overwerkers. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven bezorgt snel een gezonde en voedzame maaltijd. Dit kan incidenteel maar ook structureel. De maaltijden vragen wel om de nodige koelruimte. Hieronder vind je een aantal voorbeelden .

 • Bedrijven kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld wanneer er een studiedag ingepland is of wanneer een vergadering uitloopt. Als onderneming wil je natuurlijk de mogelijkheid bieden om op kantoor een warme maaltijd te nuttigen.
 • Ook zorgcentrums (zoals serviceflats, dagbesteding en leefgroepen) bieden hun bewoners en cliënten een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met bekende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Leeuwarden. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Een groot aantal thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de thuiszorgbedrijven kun je in contact komen met leveranciers voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. Zij kunnen ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook het kinderdagverblijf, de kinderopvang of BSO-locaties kunnen ouders verder ondersteunen met verse maaltijden. Kinderen kunnen daardoor een smaakvolle en gezonde maaltijd eten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden thuisbezorgd

Profiteer van het gemak: dagverse gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Hoe gezond is eten aan huis bezorgen?
Kant-en-klaar eten aan huis is gelukkig flink verbeterd. Ze bevatten veel minder zout, vet en toevoegingen dan voorheen. Het Voedingscentrum geeft aan waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Leeuwarden normaliter aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de verpakking staat vaak meer info over de exacte voedingswaarden. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. Om te beginnen hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Ten derde heb je vlees/vis of een vervanger. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit Hollandse maaltijden, verse gerechten met seizoensproducten en culinaire verrassingen. Bijv. Pittige sperzieboontjes of Gehaktschijf met appelcompote.

Hoe maak ik een kant-en-klaar maaltijd klaar?
Het verwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is gemakkelijk en gaat heel snel. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 100 – 120 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 tot 10 minuten op 600 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan krijg je het lekker makkelijk thuisbezorgd in Leeuwarden (al opgewarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Leeuwarden?
De tarieven van maaltijden aan huis lopen flink uiteen. Elke bezorgdienst werkt met andere prijzen. Met name het type maaltijd heeft zijn weerslag op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,80. Zo’n koelverse maaltijd heeft een iets hoger prijskaartje (zo’n €5,75. Voor tafeltje dekje (warm bezorgd) betaal je al gauw €2,00 extra. Heb je graag iets voor en na? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,70) en ijs/vla of een ander dessert (vanaf €1,00).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Ben je op zoek naar kant-en-klaar, dan kan je bij veel bedrijven terecht. Onder andere verswinkels, eetzaken en supermarkten. De maaltijden liggen vaak gewoon in de winkel. Sommige van deze winkels doen ook aan bezorgen. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Leeuwarden. Denk dan aan speciaal ingerichte keukens waarbij je op abonnementsbasis maaltijden kunt bestellen. Daarnaast hebben we nog de (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Leeuwarden?
Via de info op www.leeuwarden.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Zo kun je informeren naar een maaltijdvoorziening die is aan te vragen binnen de WMO-regeling. Tevens kun je soms aanspraak maken op regelingen via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Er wordt hierbij gekeken naar het spaarvermogen en actuele inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Teerns
 • Hempens
 • Swichum
 • Wirdum
 • Wytgaard
 • Koarnjum
 • Jelsum
 • Alde Leie
 • Lekkum
 • Miedum
 • Snakkerburen
 • Goutum
 • Bears
 • Jellum
 • Hilaard
 • Stiens
 • Feinsum
 • Hijum
 • Britsum
 • Grou
 • Warten
 • Warstiens
 • Wergea
 • Eagum
 • Idaerd
 • Reduzum
 • Friens
 • Jirnsum
 • Mantgum
 • Jorwert
 • Weidum
 • Húns
 • Leons
 • Baard
 • Easterlittens