Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Leiden

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Leiden? Op maaltijdaanhuis.com lees je relevante info. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en voor wie het geschikt is. Eveneens behandelen we ook de huidige type maaltijden. Je kunt natuurlijk ook direct maaltijdvoorzieningen vergelijken. Als laatste kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. Het eten is erg smaakvol en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. Daarbij zijn de maaltijden ook steeds gezonder. Heb je nog brandende vragen? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Wil je vandaag nog bestellen? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioZuid-Holland
GemeenteLeiden
PlaatsLeiden
Postcode2311
Website gemeentewww.leiden.nlgemeent
maaltijden-aan-huis-leiden

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Bekijk actuele aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Leiden?

Houd je niet van koken? Wil je meer tijd overhouden voor leuke dingen? Zo’n smaakvolle kant en klare maaltijd neemt veel werk uit handen. Zo hoef jij zelf niet meer naar de supermarkt en heb je geen grote keuken nodig. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Selecteer bijvoorbeeld: Venkelsoep met dille of Zomerzuurkool met casselerrib. In onderstaand blok beschrijven we allerlei soorten groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: Ouderen in Nederland kiezen steeds vaker voor thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De etenswaren zijn erg voedzaam, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en warmt men binnen een paar minuten op. Voor 75-plussers is een dagelijkse gezonde maaltijd enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om fit en sterk te blijven of juist om op gewicht te komen en blijven. Ouderen hebben de keuze uit veel dieetmaaltijden. Voor bijna elke allergie of voedingswens is wat opgenomen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, eiwitrijk, gemalen, lactosevrij, en vegetarisch, koolhydraatarm, diabetes, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten maken graag gebruik van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. Bij moeite met kauwen en slikken bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel oplossingen.
 • Gezinnen met kinderen: Veel jonge families hebben een volle agenda. School, een drukke baan en sport/muziek moeten allemaal in de agenda ingepast worden. Even snel een maaltijd maken lukt dan niet altijd. Dankzij gezonde en verse maaltijden aan huis bied je elk gezinslid voedzaam eten. Dat maakt ook dat iedereen ontspannen aan tafel zit.
 • Studenten: Werk, de fitness en andere bezigheden: soms wordt er veel van je gevraagd. Zorgen voor gezond eten lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee die ook nog eens erg voedzaam zijn. Ze worden bereid met verse ingrediënten en er zitten niet zoveel onnodige toevoegingen in.

Keuzehulp: maaltijdservice Leiden

Wanneer je je oriënteert op warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Leiden dan zijn er in feite 3 opties: Vriesvers (diepvries), koelvers en warm (tafeltje dekje). Elk type heeft zijn eigen voordelen en nadelen. We vertellen je hieronder meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, bewaaradviezen en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt vaak ambachtelijk gekookt met verse lokale ingrediënten. Er vindt vaak twee keer per week een levering aan huis plaats. Na levering zet je het in de koelkast. Het eten is houdbaar tot zo’n 5 dagen na levering.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. Dit garandeert de smaak en versheid. Na bezorging zet je het in de vriezer. Normaliter per 6 of 12 stuks bij je thuisbezorgd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch in situatie waarbij het koken niet meer gaat en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Er wordt geleverd op een vooraf besproken tijdstip.
maaltijdservice-ouderen-leiden

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In onderstaand schema vind je een opsomming van bekende organisaties voor tafeltje dekje in Leiden. Per bedrijf doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals het soort gerechten dat ze aanbieden en vanafprijs. Klik op de knop van een instelling om meer informatie te vinden.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokale maaltijdservices van kant-en-klaar maaltijden

Hierna verstrekken we een opsomming van kleinschalige bedrijven. Dit kunnen zijn slagerijen, supermarkten, stichtingen, welzijnsorganisaties, cateraars. Op maaltijdaanhuis.com vind je ook adresgegevens van partijen in Leidschendam-Voorburg, Westland en Wassenaar.

LeverancierAdresPostcodePlaats
ThuislinQWitte Singel 172311 BGLeiden
De Kook SterEvertsenstraat 1612315 RZLeiden
Toko Aan HuisWatermolen 82317 STLeiden
Jimmie’sVan der Waalsstraat 32313 VBLeiden
RadiusHooglandse Kerkgracht 322312 HVLeiden
Keurslagerij WarmenhovenVliethof 602291 RZWateringen
Keurslager NozemanVan Het Hoffstraat 92313 SMLeiden
Gewoon Lekker ThuisKlopperman 512292 JEWateringen
SPAR ZeldenrustIJsselkade 452314 VMLeiden
SPAR de LangeHerenstraat 472313 AELeiden
Overzicht met lokaal georiënteerde instellingen van senioren maaltijden. Iets aanpassen of toevoegen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Leiden bezorgen

Bedrijven en organiisaties hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In het gedeelte hieronder beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken maken regelmatig gebruik van bedrijfsmaaltijden. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een vergadering uitloopt. Als bedrijf kun je dan via de cateraar attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook verzorgingslocaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun bewoners voorzien van een dagelijkse warme maaltijd. Dit gebeurt ook dikwijls in een seniorenrestaurant. Meestal zijn daarvoor afspraken gemaakt met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Leiden. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben banden met plaatselijke maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kun je tips en info aanvragen voor het thuisbezorgen van warme tafeltje dekje maaltijden. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het toedienen van het eten.
 • Ook de kinderopvang (denk aan een kinderdagverblijf of BSO) bieden vaak verse maaltijden als extra service. De kids kunnen zodoende een smakelijke en gezonde maaltijd nuttigen nog voordat hun ouders ze komen ophalen.

Vriesverse- en koelverse aan huis laten bezorgen?

Probeer het zelf: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: wat moet ik weten over maaltijdbezorging aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers dan enkele jaren geleden. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Leiden aan moet voldoen. Altijd zo’n 150 gram groente, niet te veel zout, voldoende volkoren ingrediënten, max. 100 gram aan vlees of vis en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos staat meestal een tabel met voedingswaarden als energie, zout, eiwitten en koolhydraten. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 aspecten. In de basis hebben we de groenten. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. En ter afsluiting heb je vlees, vis of een vleesvervanger met voldoende eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Je hebt de keuze uit 100% Hollandse kost, ambachtelijke maaltijden met ingrediënten van het seizoen en inspirerende recepten. Bijv. Stamppot boerenkool met worst en Surinaamse nasi met pittig gekruide drumstick.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het bereiden van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Optie 1 is ongeveer 25 minuten op 100 °C in de oven. Als dit te lang duurt dan zet je gewoon de magnetron aan. Normaal gesproken lukt dat al in 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan worden de kant en klaar maaltijden thuisbezorgd in Leiden (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Leiden?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren zijn heel wisselend. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. Vooral het soort maaltijd dat je kiest heeft zijn doorwerking op de prijs. Een reguliere vriesverse maaltijd bestel je al vanaf €4,80. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,35. Voor tafeltje dekje (warme levering) betaal je al gauw €2,00 extra. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,35) en desserts (vanaf €1,00).

Bij wat voor bedrijven kan ik terecht?
In elke regio zijn diverse bedrijven actief met hun service. De meest voor de hand liggende optie zijn supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Soms wordt er ook bezorgd. Verder is er de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Leiden. Voorbeelden zijn cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Als laatste zijn er ook nog potentiële instanties zoals (thuis)zorginstellingen en wijkrestaurants die hiervoor een speciale maaltijdvoorziening hebben ontwikkeld.

Kan ik gebruikmaken van subsidies in de gemeente Leiden?
Op de website www.leiden.nlgemeent bekijk je alles over regelingen en subsidies. Zo is er de mogelijkheid voor een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en eventueel de bijzondere bijstand. Daarbij wordt altijd wel gekeken naar het inkomen en spaartegoeden.