Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Leiderdorp

Meer weten over lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Leiderdorp? Aan de hand van deze site tref je alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging aan huis werkt, en voor wie het geschikt is. Ook vertellen we meer over de beschikbare maaltijdopties. Wil je komende week al eten laten komen? Ga dan naar leveranciers vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook info over bedrijfsmaaltijden inzien. De magnetronmaaltijden kennen heel veel pluspunten. Het eten is erg smaakvol en er is heel veel variatie in het aanbod. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Kom je er nog niet helemaal uit? Check dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Liever direct bestellen? Overweeg dan een proefpakket aan te vragen.

RegioZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
PlaatsLeiderdorp
Postcode2351
Website gemeentewww.leiderdorp.nl
maaltijden-aan-huis-leiderdorp

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk de lopende aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Leiderdorp?

Ben jij geen goede kok? Wil je eenvoudig gezond en gevarieerd eten? Een smakelijke kant en klare maaltijd heeft veel voordelen. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Rode bieten met een speklap en jus en/of Kip in kerriesaus, doperwten, rijst. In de volgende paragraaf beschrijven we verschillende groepen die veel kunnen hebben aan maaltijdbezorging:

 • Ouderen: 70-plussers die maken veelvuldig gebruik van thuismaaltijden. Met behulp van seniorenmaaltijden is het makkelijk om langer zelfstandig te wonen. Deze etenswaren bevatten belangrijk voedingsstoffen, zijn zoveel mogelijk vrij van toevoegingen en E-nummers en staan binnen een paar minuten op tafel. Voor bejaarden is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd cruciaal. Bijvoorbeeld om een gezonde bloeddruk te krijgen of om het geheugen op peil te houden. Er zijn ook veel dieetmaaltijden ontwikkeld. Voor veel diëten en allergieën zijn er wel oplossing te vinden. Denk bijvoorbeeld aanzoutarm, lactosevrij, gemalen, eiwitrijk, en natriumarm, koolhydraatarm, vetarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken zijn ook afnemers van warme maaltijden aan huis. Mede door deze producten hebben ze minder zorg en ondersteuning nodig. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel pluspunten.
 • Families: Veel jonge families hebben een volle agenda. Werk, studie en andere vrijetijdsbestedingen moeten gecombineerd worden. Naar de winkel gaan en boodschappen doen is simpelweg niet elke avond mogelijk. Met gezonde en verse maaltijden aan huis hoeft op die drukke dagen niet direct iets ongezonds gegeten te worden. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Alleenstaanden: School, werken, muziek en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Zo nu en dan een kant-en-klaar maaltijd kan erg handig zijn en het is vaak nog erg gezond ook. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Leiderdorp

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Leiderdorp dan heb je drie keuzemogelijkheden: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd kent zijn eigen karakter en voordelen. De verschillen zitten ‘m met name in de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, financiën, versheid en betaal- en bezorgmogelijkheden.

 1. De koelverse maaltijd wordt helemaal vers klaargemaakt met de meest verse producten. De bezorging vindt 1 of 2 keer per week plaats. Je bewaart het in de koelkast. Je kunt ze 3 tot 5 dagen houdbaar houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken snel teruggekoeld en bevroren. De smaak (en vitamines) blijven hierdoor goed behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Meestal elke week 1 keer aan huis geleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt alles warm aan huis geleverd. Erg handig wanneer u niet meer kunt koken en als ook het opwarmen van een maaltijd niet lukt. Het tijdstip van levering wordt in overeenstemming met u bepaalt.
maaltijdservice-ouderen-leiderdorp

Zoek en vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel verstrekken we een database met grote keukens voor tafeltje dekje in Leiderdorp. Per bedrijf bieden we informatie als assortiment en de tarieven. Klik op een maaltijdservice voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Lokaal georiënteerde bezorgservices van opwarmmaaltijden

In de tabel hierna vind je een opsomming van lokale instanties. Onder andere cateraars, welzijnsorganisaties, zorginstellingen, supermarkten, stichtingen. Op dit platform vind je ook aanbieders in Westland, Oegstgeest en Leidschendam-Voorburg.

LeverancierAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Kempenaerstraat 9c2341 GEOegstgeest
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
ActiViteCor Gordijnsingel 82353 GBLeiderdorp
VerboonDa Costastraat 22321 ANLeiden
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Gemiva SVG – RustenborchApollolaan 3842341 AWOegstgeest
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
Schema met lokaal georiënteerde aanbieders van kant-en-klaar maaltijden. Aanvullen of wijzigen? Stel ons dan op de hoogte per mail.

Overwerkmaaltijden in Leiderdorp bezorgen

Bedrijven en kantoren hebben baat bij overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven kan flexibel en snel maaltijden afleveren. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Het bedrijfspand moet natuurlijk wel beschikken over koelfaciliteiten. In onderstaand blok beschrijven we enkele voorbeeldsituaties .

 • Kantoren en fabrieken kunnen kiezen uit een ruim assortiment bedrijfsmaaltijden. Dat kan handig zijn in het val van projectdagen of als het personeel ‘s avond overwerkt. In een dergelijke situatie wil je uiteraard jouw werknemers een gezonde maaltijd voorschotelen.
 • Ook zorgcentrums (o.a. woongroepen en dagbestedingen) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Vaak kunnen gasten ook mee-eten in het seniorenrestaurant. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met professionele aanbieders van kant-en-klare maaltijden in Leiderdorp. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • Veel thuiszorgorganisaties kunnen advies geven rondom een maaltijdvoorziening. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het bezorgen van warme tafeltje dekje gerechten. In specifiek situaties helpen ze ook bij het eten en het drinken.
 • Ook organisaties zoals een BSO, kinderopvang of kinderdagverblijf breiden hun dienstenpakket uit met verse maaltijden. De kids kunnen zo een lekkere en gezonde maaltijd eten rond half 6 in de avond.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Probeer het nu zelf: de lekkerste en meest voedzame menu’s binnen enkele minuten klaar!


FAQ: veelgestelde vragen en antwoorden m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Het imago van kant-en-klaar eten is flink opgepoetst. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Leiderdorp de basis aan moet voldoen. Minimaal 150 gram aan verse groente, niet te veel zout, bij voorkeur met volkoren graanproducten, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op het etiket op de verpakking vind je een overzicht met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. 1 portie bevat mag zo’n 700 Kcal bevatten.

Wat zit er in een bezorgmaaltijd?
Een reguliere ovenmaaltijd kent 3 onderdelen. Om te beginnen heb je natuurlijk de groenten. Vaak combineer je dit met koolhydraten (aardappelen, pasta). En ter afsluiting heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van een Nederlandse stamppot, gerechten met producten van het seizoen en Wereldgerechten. O.a. Kipschnitzel of Snijbonenstamppot met slavink en jus.

Hoe snel kan ik een kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd gaat heel gemakkelijk. Je warmt dit op in ongeveer 25 minuten op 120 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan kun je ook kiezen voor de magnetron. Opwarmen gaat in zo’n 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Wil je liever gebruik maken van een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Leiderdorp (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Leiderdorp?
De prijzen van de gerechten kunnen enorm verschillen. Elke aanbieder heeft weer een eigen menulijst met eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,55. Een koelverse maaltijd is vaak wat duurder (circa €6,35. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je een complete maaltijd? Vaak kan je ook kiezen voor soepen (vanaf €1,25) en desserts (vanaf €1,20).

Bij welke bedrijven kan ik terecht?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Allereerst heb je supers en verswinkels. Deze bedrijven hebben vaak een dagverse voorraad. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. Ten tweede kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Leiderdorp. Voorbeelden zijn grote keukens die uitsluitend maaltijden in grote hoeveelheden koken. Als laatste zijn er ook nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die eigen maaltijdvoorzieningen in het leven hebben geroepen.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Leiderdorp?
Op de website www.leiderdorp.nl kun jij de actuele status van subsidies bekijken. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Daarnaast zijn er mogelijkheden vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.