Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Leidschendam-Voorburg

Zoekt u lekkere maaltijden aan huis voor ouderen in Leidschendam-Voorburg? Op maaltijdaanhuis.com vind je meer informatie. We leggen je uit hoe maaltijdbezorging voor senioren werkt, en welke Nederlanders hier baat bij kunnen hebben. Eveneens bespreken we de aanwezige maaltijd-mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ook direct voorzieningen vergelijken. Op zoek naar bijvoorbeeld overwerkmaaltijden? U kunt ook de mogelijkheden van bedrijfsmaaltijden bekijken. De magnetronmaaltijden kunnen veel werk uit handen nemen. De smaak is echt prima en je warmt ze eenvoudig en snel op. De ontwikkeling van deze maaltijden heeft zeker niet stilgestaan. Wil je nog meer weten? Onderzoek dan eerst onze paragraaf met vragen & antwoorden. Wil je volgende week al maaltijden in huis halen? Test dan voordelig de service met een proefpakket.

RegioZuid-Holland
GemeenteLeidschendam-Voorburg
PlaatsLeidschendam-Voorburg
Postcode2264
Website gemeentewww.leidschendam-voorburg.nl
maaltijden-aan-huis-leidschendam-voorburg

Maaltijden aan huis thuisbezorgen?

Check alle aanbiedingen en vraag een proefpakket aan

Warme maaltijden bestellen in Leidschendam-Voorburg?

Houd je niet van koken? Heb je behoefte aan een oplossing die tijd bespaart? Een smaakvolle kant en klare maaltijd wordt vaak als positief ervaren. De wekelijkse bezoekjes aan de supermarkt behoren tot het verleden en heb je geen grote keuken nodig. De laatste jaren maken steeds meer mensen er gebruik van. Probeer onder andere: Hollandse erwtensoep met rookworst en/of Stamppot vergeten groente met rundersaucijs. In de volgende paragraaf vind je verschillende groepen die gebruikmaken van de maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Dankzij speciale seniorenmaaltijden is deze doelgroep minder toegewezen op hulp van anderen. Deze maaltijden zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, bevatten weinig e-nummers of zout en kunnen gemakkelijk met de magnetron worden opgewarmd. Voor bejaarden is een dagelijkse gezonde maaltijd een uitkomst. Bijvoorbeeld om het energielevel te stimuleren of voor een beter geheugen en meer concentratie. Het aanbod dieetmaaltijden neemt ook flink toe. Voor vrijwel ieder dieet is wat opgenomen in het assortiment. U kunt denken aan lactosevrij, gemalen, zoutarm, eiwitrijk, en vetarm, natriumarm, koolhydraatarm, diabetes.
 • Hulpbehoevenden: Chronisch zieken hebben ook veel baat bij warme maaltijden aan huis. Door die kant-en-klaar oplossingen kan deze doelgroep zonder veel extra zorg een maaltijd klaarmaken. Bij problemen met kauwen en/of slikken bieden gemalen- en vloeibare maaltijden ook veel pluspunten.
 • Jonge gezinnen: Families met thuiswonende kinderen hebben het razend druk. Werk, hobbies en vrienden vereisen een goede planning. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Met gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin op die drukke dagen toch gezond eten. De tijd die je bespaart kun je besteden aan leuke dingen.
 • Jongvolwassenen: Werk, de fitness en vrienden: we hebben een bomvolle agenda. Iedere dag boodschappen doen en koken is soms teveel gevraagd. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze bevatten soms wel 200 gram groenten en bevatten niet zoveel, zout, vet en andere toevoegingen.

Keuzehulp: maaltijdservice Leidschendam-Voorburg

Op het moment dat je zoekt naar oplossingen voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Leidschendam-Voorburg dan heb je feitelijk 3 varianten: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijdvorm heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De maaltijden verschillen als het gaat om hoe groot het aanbod is, prijs, smaak en leveropties.

 1. De koelverse maaltijd wordt door een professionele kok met dagverse ingrediënten bereid. De maaltijden worden 1 of 2 keer per week bij je thuisbezorgd. Je kunt deze bewaren in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. In de vriezer blijft het wel tot een jaar goed. Vaak wekelijks of om de week afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het warm opgediend bij u thuis. Ideaal in situatie waarbij u niet meer kunt koken of als er lichamelijke beperkingen zijn. U bent wel afhankelijk van de bezorgtijd.
maaltijdservice-ouderen-leidschendam-voorburg

Vergelijk de landelijke maaltijdbezorgers

In het schema hierna verstrekken we een overzicht met populaire aanbieders van tafeltje dekje in Leidschendam-Voorburg. Per leverancier bekijk je relevante zaken zoals aantal maaltijden en de prijzen. Tik op de knop van een organisatie voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Kleinschalige bedrijven van bezorgmaaltijden

In de tabel hierna tref je een weergave van regionale leveranciers. Dat zijn bijv. welzijnsorganisaties, cateraars, zorginstellingen, slagerijen, supermarkten. Op dit platform vind je ook aanbieders in Katwijk, Voorschoten en Hillegom.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Versmarkt VreeburgDuivenvoorde 3842261 ASLeidschendam
Welzijn RijswijkDoctor H.J. van Mooklaan 12286 BARijswijk
Restaurant Careyn De ArkHerenstraat 852291 BDWateringen
Woonzorgcentrum Vredenburchvan Vredenburchplantsoen 12282 SKRijswijk
WZH – SchoorwijckZaagmolenstraat 962265 WZLeidschendam
Topaz – ForeschateRouboslaan 12252 TMVoorschoten
WZH – De SonneruyterSonnenburghlaan 42275 ARVoorburg
Chef ManusKortenaerlaan 24-422253 TJVoorschoten
Woonzorgcentrum SteenvoordeGeneraal Spoorlaan 622285 CHRijswijk
Woonzorgcentrum De MantelKlaverweide 542272 BVVoorburg
Schema met gemeentelijke bezorgservices van bezorgmaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Leidschendam-Voorburg bezorgen

Bedrijven maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor ploegendiensten. Personeel kan vaak niet koken op kantoor. Zo’n maaltijdservice voor bedrijven zorgt dat er altijd voedzame maaltijden op voorraad zijn. Dit kan op bestelling, maar ook op abonnementsbasis. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven laten vaak een bedrijfsmaaltijd bezorgen. Bijvoorbeeld bij een cursus of wanneer een meeting net wat langer doorgaat. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook zorgorganisaties (woonlocaties en dagbesteding) willen hun cliënten dagelijks een gezonde maaltijd voorschotelen. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal maken zij hiervoor afspraken met erkende bezorgers van kant-en-klare maaltijden in Leidschendam-Voorburg. Zo betalen cliënten niet teveel voor hun maaltijd.
 • De grotere thuiszorgorganisaties beschikken over een netwerk met maaltijdvoorzieningen. Via dergelijke instellingen kun je tips en info aanvragen voor het laten leveren van maaltijden op vaste dagen. De medewerkers kunnen soms ook helpen bij het eten en het drinken.
 • Ook kinderopvang (bijvoorbeeld BSO-locaties of kinderdagverblijven) komen ouders vaak tegemoet met gezonde verse maaltijden. Kinderen kunnen zo een voedzame, smakelijke en lekkere maaltijd nemen als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het nu zelf: groenterijke gerechten zonder moeite op te warmen!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is het gezond om eten aan huis te laten bezorgen?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Ze bevatten veel minder toevoegingen als zout en e-nummers vergeleken met 5 – 10 jaar terug. Het Voedingscentrum communiceert op haar website waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Leidschendam-Voorburg aan moet voldoen. Een minimale hoeveelheid groente (150+ gram), weinig zout (max 2 gram), voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vlees, vis, ei, tahoe of tempé en bij voorkeur minimaal 25 gram eiwit. Op de beschrijving vind je vaak een tabel met voedingswaarden als zout, vet en overige toevoegingen. Een normale portie bevat tussen de 500 en 700 Kcal.

Hoe ziet een normale bezorgmaaltijd eruit?
De basissamenstelling van een ovenmaaltijd kent normaal gesproken 3 elementen. Allereerst hebben we de groenten. Dit wordt vaak gecombineerd met aardappelen/rijst/pasta. Afsluitend heb je vlees/vis/vleesvervangers. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Zo zijn er typische Hollandse recepten, lekkere seizoensmaaltijden en culinaire inspiratie. O.a. Sharmila khodra fe sharmila en Penne vier kazen, uitgebakken spekjes.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het opwarmen van een dagverse- of bevroren maaltijd is eenvoudig. Optie 1 is ongeveer 35 minuten op 110 – 125 graden celsius in de oven. Mocht je dit te lang duren dan bespaar je veel tijd met de magnetron. Normaal gesproken lukt dat al in 4 tot 8 minuten op 550 – 750 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan worden de maaltijden thuisbezorgd in Leidschendam-Voorburg (verwarmd).

Wat kost een thuisbezorgde avond maaltijd in Leidschendam-Voorburg?
De tarieven van Nederlandse maaltijdservices zijn heel wisselend. Elke maaltijdbezorger heeft weer andere prijzen en voorwaarden. Met name het type gerecht beïnvloedt de prijs. Een vriesverse maaltijd is er al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd komt net wat hoger uit (vanaf €6,10. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) ben je nog iets duurder uit, vaak rond de €9,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Kies dan ook soep vooraf (vanaf €1,45) en nagerecht (vanaf €1,25).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Je kunt terecht bij allerlei verschillende aanbieders. Allereerst heb je supers en verswinkels. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Het is dus niet noodzakelijk om vooraf te bestellen. In aanvulling daarop kan je gebruik maken van de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Leidschendam-Voorburg. We hebben het dan over speciaal ingerichte keukens die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tenslotte is het af en toe ook mogelijk langs te gaan bij zorgverleners en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Leidschendam-Voorburg?
Op www.leidschendam-voorburg.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk vanuit bijv. de WLZ (wet langdurige zorg), de speciale zorgverzekeringswet (ZVW) en ook de bijzondere bijstand (BZ) is een mogelijkheid. De gemeente kijkt dan kritisch naar vermogen op spaarrekeningen en huidige inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Voorburg
 • Leidschendam