Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Lelystad

Meer weten over verse maaltijden aan huis voor ouderen in Lelystad? Op deze pagina vind je alle belangrijke aspecten. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Verder leggen we alles uit over de huidige maaltijd-mogelijkheden. Ben je al overtuigd? Ga dan verder naar instellingen vergelijken. Als laatste kunt u ook bedrijfsmaaltijden bekijken. Magnetronmaaltijden hebben veel voordelen. De smaak is echt prima en er is heel veel variatie in het aanbod. De kwaliteit is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Kom je er nog niet helemaal uit? Surf dan eerst verder naar het hoofdstuk veelgestelde vragen. Wil je graag snel genieten van lekkere gerechten? Een proefpakket aanvragen kan interessant zijn.

RegioFlevoland
GemeenteLelystad
PlaatsLelystad
Postcode8232
Website gemeentewww.lelystad.nl
maaltijden-aan-huis-lelystad

Maaltijden aan huis uitproberen?

Vergelijk alle aanbiedingen en kies een aantrekkelijk proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Lelystad?

Is koken voor jou geen leuke bezigheid? Zoek je meer afwisseling in je avondeten? Een lekkere kant en klare maaltijd is een prettige ervaring. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en heb je geen grote keuken nodig. Steeds meer doelgroepen ontdekken het gemak. Kies bijvoorbeeld voor: Hutspot, hachee en Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree. In de volgende paragraaf check je voorbeelden van doelgroepen die profijt kunnen hebben van maaltijdbezorging:

 • Ouderen en bejaarden: 70-plussers hebben veel baat bij thuismaaltijden. Via speciale seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Deze etenswaren zitten vol met groenten en belangrijke bouwstoffen, zijn niet zo zout en vet en kan men eenvoudig opwarmen. Voor ouderen zijn deze speciaal ontwikkelde gerechten enorm belangrijk. Bijvoorbeeld om de bloeddruk op peil te houden of juist om op gewicht te komen en blijven. Leveranciers bieden steeds meer dieetmaaltijden. Voor vrijwel ieder dieet is er een geschikte maaltijd. Het gaat hier bijvoorbeeld om zoutarm, gemalen, eiwitrijk, lactosevrij, en natriumarm, vetarm, koolhydraatarm, vegetarisch.
 • Hulpbehoevenden: Gehandicapten profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier hoeft er minder zorg ingekocht te worden. Voor mensen met kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen gerechten ook veel mogelijkheden.
 • Jonge gezinnen: Nederlandse gezinnen komen vaak tijd tekort. Studie, werk en hobby’s wisselen elkaar snel af. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan soms even teveel gevraagd. Aan de hand van gezonde en verse maaltijden aan huis kan elk gezinslid genieten van lekker eten. Op die manier bouw je wat meer rust in.
 • Starters: Een drukke baan, sport en feestjes met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Elke avond een gezonde maaltijd koken lukt vaak gewoon niet. Op deze drukke dagen een kant-en-klaar maaltijd opwarmen is dan een goed idee en het is nog gezond ook. Ze worden bereid met seizoensgebonden producten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Lelystad

Als je graag gebruik wil maken van warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Lelystad dan heb je 3 keuzes: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Elke type maaltijd heeft zo zijn voors en tegens. Hieronder lees je meer over de afwisseling binnen het wekelijkse aanbod, tarieven, bewaaradviezen en bezorgopties.

 1. Een koelverse maaltijd wordt vers bereid met seizoensgebonden producten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. Er is vaak een wekelijks wisselend menu.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na het koken meteen ingevroren tot wel -40 graden. De kleur, geur, smaak en structuur blijft zo intact. Zo zijn ze maandenlang houdbaar. Normaliter om de week bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm geleverd. Zeker praktisch als u geen beschikking heeft over een keuken en u niet in staat bent om zelf een maaltijd op te warmen. Vaak verzorgd door een lokale stichting.
maaltijdservice-ouderen-lelystad

Vergelijk landelijke maaltijdbezorgers

In de volgende tabel check je een overzicht met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Lelystad. Per bezorgservice vind je praktische info zoals het huidige assortiment en het tarief. Selecteer een bedrijf voor een uitgebreide beoordeling.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
170+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale maaltijdvoorzieningen van kant-en-klaar maaltijden

In onderstaand schema bieden we een opsomming van lokaal georiënteerde bedrijven. Denk dan aan stichtingen, supermarkten, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Elders op deze website vind je ook informatie over maaltijdbezorging in Olst-Wijhe, Heerde en Oldebroek.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Restaurant HanzeborgKoningsbergenstraat 201A8232 DCLelystad
Keurslagerij KlaverHet Ruim 328251 ENDronten
Tafeltje Dekje De MeerpaalDe Rede 808251 EXDronten
Coloriet – de RegenboogDe Oost 558251 CSDronten
Maaltijd CompleetMiddenweg 58232 JTLelystad
Samenthuismaaltijd ServiceReigerstraat 9823 EAArnhem
Keurslager KlaverKempenaar 01 508242 BALelystad
BuurtzorgDe Schans 19 98231 KMLelystad
De HerbergDe Oost 528251 CVDronten
Coloriet – de HovenHet Ravelijn 1818233 BKLelystad
Overzicht met lokaal georiënteerde bezorgservices van thuismaaltijden. Aanpassingen doorvoeren? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Lelystad bezorgen

Zakelijke instellingen maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld voor een koopavond. Kantoren beschikken vaak niet over eigen apparatuur. De maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dan kan eenmalig, maar ook middels een abonnement. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. Hierna behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren bestellen regelmatig speciale bedrijfsmaaltijden. Zoals tijdens praktijkdagen die in de avond doorgaan of als er klanten over de vloer komen. Als werkgever wil je dan graag attent zijn en zorgen dat er een lekkere warme maaltijd op hen staat te wachten.
 • Ook zorgorganisaties (bijv. serviceflats, woongroepen of dagbesteding) hebben vraag naar warme maaltijden voor hun bewoners. Soms kun je ook terecht in seniorenrestaurants. Meestal hebben ze afspraken gemaakt met landelijke bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Lelystad. Dat maakt dat het eten betaalbaar blijft.
 • Meerdere thuiszorgorganisaties hebben lokale contacten als het gaat om de maaltijdvoorziening. Via de medewerkers kan je advies inwinnen over het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In specifiek situaties helpen ze ook bij het bereiden en klaarzetten van het eten.
 • Ook de BSO (kinderopvang en kinderdagverblijven) nemen steeds vaker verse maaltijden af. De kids kunnen op die manier een gezonde en voedzame maaltijd gebruiken rond een uur of 17:00.

Vriesverse- en koelverse bij u thuisbezorgd?

Ervaar het gemak: dagverse gerechten snel op tafel!


FAQ: belangrijke thema’s over maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen eigenlijk wel gezond?
Kant-en-klaar eten is de laatste jaren flink verbeterd. Er zitten meer groenten in, en het bevat veel minder zout als we dat vergelijken met vroeger. Het Voedingscentrum vertelt precies waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Lelystad in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, maximaal 2 gram zout, voldoende volkoren ingrediënten, maximaal 100 gram vis of vlees en voldoende eiwitten. Op de sticker op de doos staat vaak meer info over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Hoe wordt een bezorgmaaltijd samengesteld?
Een reguliere ovenmaaltijd bestaat uit 3 componenten. Ten eerste is dit natuurlijk veel groente. Daarbij heb je een koolhydraatrijk product als aardappelen of pasta. Afsluitend heb je iets eiwitrijks als vlees/vis of een vervanger. Met name bij koelvers wisselt het menu wekelijks. Je kunt genieten van typische Hollandse recepten, verse gerechten met seizoensproducten en inspirerende recepten. Denk aan Gepaneerde kipschnitzel of Jumping Jack Salmon.

Hoe moet ik de kant-en-klaar maaltijd verwarmen?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet moeilijk. Je plaatst het gerecht ongeveer 30 minuten op 110 – 125 graden in de oven. Mocht je dit te lang duren dan zet je gewoon de magnetron aan. Meestal verwarm je het in circa 6 – 10 minuten op 500 – 800 Watt. Kies je specifiek voor een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Lelystad (voorverwarmd).

Hoeveel betaal ik voor een thuisbezorgde avond maaltijd in Lelystad?
De kosten van de maaltijdservices variëren nogal. Elke maaltijdbezorger hanteert zijn eigen prijzen. Met name het type gerecht heeft effect op de kosten. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,65. Zo’n koelverse maaltijd ligt hier vaak net iets boven (rond de €5,75. Voor een warme levering aan huis (tafeltje dekje) geldt natuurlijk een toeslag van zo’n €1,50 – €2,00. Neem je geen genoegen met alleen een hoofdgerecht? Bij veel organisaties kan je ook de keuze maken voor soepen (vanaf €1,60) en nagerecht (vanaf €1,50).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Kant-en-klaar koop je bij heel uiteenlopende bedrijven. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. De gerechten liggen gewoon in de schappen van deze winkels. Je hoeft dus vaak niets te bestellen. In aanvulling daarop kan je je aanmelden bij een maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Lelystad. Dat zijn bijvoorbeeld speciaal ingerichte keukens die elke week (met een vaste bezorger) bij je thuis komen. Tevens bestaan er ook nog zorgorganisaties en wijkrestaurants die de beschikking hebben over een eigen maaltijdvoorziening.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Lelystad?
Via de uitleg op www.lelystad.nl doorzoek je de specifieke subsidies binnen deze gemeente. Er bestaan bijvoorbeeld opties voor een maaltijdvoorziening via de WMO-regeling (wet maatschappelijke ondersteuning). In aanvulling hierop zijn er mogelijkheden via de WLZ (wet langdurige zorg), de unieke zorgverzekeringswet (ZVW) en af en toe ook de bijzondere bijstand (BZ). De gemeente kijkt dan kritisch naar het inkomen en/of het vermogen.