Direct een proefpakket aanvragen?

Tijdelijk een voordelig pakket met 4 of 6 maaltijden, gratis bezorgd!


Probeer voordelig verse maaltijden uit.
Bestellen via de telefoon, email of website.
Geheel vrijblijvend, zonder abonnement.
Persoonlijke service en lokale bezorgers.
Vraag proefpakket aan en ontvang meer informatie.

Maaltijden aan huis Leusden

Heeft u belangstelling voor verse maaltijden aan huis voor ouderen in Leusden? Hieronder check je tips en adviezen. We vertellen je hoe maaltijdbezorging voor ouderen werkt, en voor wie het geschikt is. Daarbij bespreken we de verschillende type maaltijden. Snel bestellen? Je kunt hier ook voorzieningen vergelijken. Daarbij kunt u ook informeren naar de bedrijfsmaaltijden. De voordelen van magnetronmaaltijden zijn groot. Dit eten is geschikt voor iedereen en iedereen kan ze in principe moeiteloos zelf verwarmen. De specifieke kooktechnieken voor deze gerechten zijn erg innovatief. Wil je nog meer weten? Probeer dan eerst te zoeken binnen de vragensectie (FAQ). Over enkele dagen de eerste maaltijden proeven? Maak dan gebruik van een proefpakket aanbieding.

RegioUtrecht
GemeenteLeusden
PlaatsLeusden
Postcode3831
Website gemeentewww.leusden.nl
maaltijden-aan-huis-leusden

Maaltijden aan huis zelf ervaren?

Vergelijk de scherpe aanbiedingen en beleef de service middels het proefpakket

Warme maaltijden bestellen in Leusden?

Is al dat uitsloven in de keuken niks voor jou? Zoek je manieren om tijd te besparen? Een gezonde kant en klare maaltijd biedt erg veel pluspunten. Je kunt stoppen met het zoeken naar recepten en je hoeft niet zelf te koken. Het aanbod is de laatste jaren sterk verbeterd. Probeer onder andere: Nasi kip saté & Bami babi pangang. Hierna check je meerdere segmenten Nederlanders die regelmatig gebruik maken van maaltijdbezorging:

 • Senioren: Ouderen laten steeds vaker thuismaaltijden thuisbezorgen. Door het bestellen van seniorenmaaltijden kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. De gerechten zitten vol bouw- en voedingsstoffen, bevatten weinig toevoegingen en kan men eenvoudig opwarmen. Voor 75-plussers is elke dag een uitgebalanceerde maaltijd onmisbaar. Bijvoorbeeld om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen of om gewicht te verliezen. Het aanbod met dieetmaaltijden groeit daarbij snel. Voor zo’n beetje ieder dieet en/of leefstijl zijn er specifieke keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aanlactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen, en diabetes, vegetarisch, vetarm, natriumarm.
 • Hulpbehoevenden: Mensen met een beperking profiteren ook flink van warme maaltijden aan huis. Op deze manier blijft men altijd een beetje zelfstandigheid houden. In het geval van kauw- en slikproblemen bieden vloeibare en gemalen maaltijden ook veel pluspunten.
 • Drukke gezinnen: In veel families is het vaak een drukte van jewelste. Een baan, sport en studie vragen veel van onze tijd. Een verse maaltijd op tafel zetten is dan niet altijd even prettig. Met behulp van gezonde en verse maaltijden aan huis kan het hele gezin toch gezond eten. Zo blijft er waardevolle tijd over om aan andere dingen te besteden.
 • Starters: Werk, hobbies en afspraken met vrienden: we staan nogal voor wat uitdagingen. Zorgen voor gezond eten is soms teveel gevraagd. Een kant-en-klaar maaltijd is dan een handige oplossing en is tegenwoordig ook heel erg gezond. Ze zitten vol met groenten en de recepten bevatten weinig e-nummers en smaakstoffen.

Keuzehulp: maaltijdservice Leusden

Als jij kijkt naar alternatieven voor warme maaltijden aan huis voor bejaarden in Leusden dan zijn er in feite drie alternatieven: diepvries, koelvers en tafeltje dekje (warm). Iedere maaltijd heeft zijn eigen pluspunten en minpunten. De verschillen zitten ‘m met name in aantal maaltijden, prijzen, houdbaarheid en bezorging.

 1. Een koelverse maaltijd wordt 100% vers bereid met vaak lokale ingrediënten. Daarna worden ze direct teruggekoeld en vacuüm verpakt. De verpakkingen leg je kant en klaar in de koelkast. De etenswaren kun je ongeveer 4/5 dagen goed houden.
 2. Een diepvriesmaaltijd wordt na de bereiding verwerk, geportioneerd en teruggevroren. Zo blijven smaak en structuur optimaal behouden. Een groot voordeel is de lange houdbaarheid. Normaal elke 2 weken bij jou thuis afgeleverd.
 3. Bij Tafeltje dekje maaltijd wordt het eten warm thuisbezorgd. Zeker praktisch in situatie waarbij u geen beschikking heeft over een keuken en als een maaltijd opwarmen ook niet zelfstandig lukt. In veel gemeenten wordt dit rondgebracht door vrijwilligers.
maaltijdservice-ouderen-leusden

Vergelijk maaltijdbezorgers met landelijke bezorging

In de volgende tabel tref je een overzicht met professionele aanbieders van tafeltje dekje in Leusden. Per aanbieder doorzoek je eenvoudig relevante zaken zoals assortiment en de tarieven. Tik op de button van een instelling voor aanvullende details.

Landelijke Leveranciers Koelvers Vriesvers Aantal maaltijden Informatie
uitgekookt
25 koelverse maaltijden per week
vers-aan-tafel
150+ vriesverse maaltijden
apetito
Ruim 130 vriesverse maaltijden
maaltijdservice-nl
150 vaste koelverse maaltijden
mealhero
Nieuw: met slimme stomer
mealhero
Ruim assortiment & boodschappen
diepvriesman
Ruim 100 vriesverse maaltijden

Regionale bezorgservices van opwarmmaaltijden

In het schema hieronder tref je een opsomming van regionale organisaties. Dat zijn bijv. supermarkten, stichtingen, zorginstellingen, slagerijen, welzijnsorganisaties. Op deze site vind je ook leveranciers in Soest, Amersfoort en Bunschoten.

LeverancierAdresPostcodePlaats
Slagerij TimmerDe Biezenkamp 213831 JALeusden
AanTafel.todaySteynlaan 933851 BPErmelo
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
YoolzDaltonstraat 173846 BXHarderwijk
Cater & CaringFokkerstraat 123833 LDLeusden
Aan tafel – VathorstAngelinapolde 33825 LXAmersfoort
KokkerellaMeerkoetmeen 73844 XLHarderwijk
Brasserie De GastelingWervershoofstraat 1573826 EMAmersfoort
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
Zorggroep Noordwest-VeluwePostbus 3923840 AJHarderwijk
Weergave met lokale aanbieders van thuismaaltijden. Aanvullen of wijzigen? Neem contact met ons op!

Overwerkmaaltijden in Leusden bezorgen

Bedrijven en kantoren maken regelmatig gebruik van zogenaamde overwerkmaaltijden. Bijvoorbeeld bij avondwerk. De keukens in kantoorpanden zijn vaak summier. Een maaltijdservice voor bedrijven levert snel een gezonde en betaalbare maaltijd af. Dit kan incidenteel maar ook structureel. Er moet natuurlijk wel voldoende koelruimte beschikbaar zijn. In het gedeelte hieronder behandelen we diverse opties .

 • Bedrijven en kantoren kiezen steeds vaker voor gezonde bedrijfsmaaltijden. Dat is interessant voor bijvoorbeeld een avonddienst of als er nog even door vergaderd moet worden. In die gevallen kun je als verantwoord bedrijf je werknemers de optie voor een warme maaltijd aanbieden.
 • Ook gecentraliseerde zorgbedrijven (dagbesteding en woonlocaties) bieden hun bewoners een warme maaltijd aan. Er bestaan ook speciale seniorenrestaurants. In de regel hebben ze afspraken gemaakt met erkende bedrijven voor kant-en-klare maaltijden in Leusden. Soms bieden zij ook een boodschappenservice.
 • Diverse thuiszorgorganisaties bieden maaltijdondersteuning via regionale maaltijdvoorzieningen. Via deze zorgorganisaties kan soms een levering worden ingepland voor het ontvangen van warm eten via tafeltje dekje. In sommige gevallen ondersteunen ze ook bij het opwarmen en/of het toedienen van de maaltijd.
 • Ook de kinderopvang (zoals kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang locaties) kunnen ouders ontlasten met verse maaltijden. De kids kunnen zodoende een gezonde en voedzame maaltijd opeten als u tot laat werkt.

Vriesverse- en koelverse maaltijden aan huis bezorgen

Probeer het zelf: lekkere en voedzame gerechten moeiteloos op tafel!


FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. maaltijden aan huis voor senioren?

Is eten aan huis bezorgen gezond?
Tegenwoordig is kant-en-klaar eten een stuk beter dan vroeger. Er zitten minder e-nummers, zout en andere toevoegingen in dan voorheen. Het Voedingscentrum biedt informatie over waar een gezonde maaltijd aan huis voor senioren in Leusden in de regel aan moet voldoen. Tussen de 175 en 200 gram groente, natriumarm, het liefst gekookt met volkoren artikelen, maximaal 100 gram vlees of vis per persoon en natuurlijk minimaal 25 gram eiwit. Op de omdoos vind je informatie over de voedingswaarden en eventuele kunstmatige toevoegingen. Een standaard portie komt niet boven de 600-700 Kcal.

Wat is de samenstelling van een bezorgmaaltijd?
Een gewone ovenmaaltijd wordt gevormd door 3 onderdelen. Allereerst is dit natuurlijk veel groente. Daarnaast heb je zetmeelproduct als pasta, aardappelen. En ter afsluiting heb je een stukje vlees/vis of een vervanger met genoeg eiwitten. Bij sommige leveranciers kan je dit helemaal zelf samenstellen. Qua menu kan je veel kanten op. Je hebt Typisch Nederlandse maaltijden, gerechten met producten van het seizoen en culinaire inspiratie. Zoals Stamppot Witlof met gehakt of Stamppot Boerenkool met rookworst.

Hoe moet ik mijn kant-en-klaar maaltijd klaarmaken?
Het klaarmaken van een dagverse- of bevroren maaltijd is niet ingewikkeld. Je warmt dit op in ongeveer 30 – 40 minuten op 100 – 120 graden celsius in de oven. Duurt dit te lang? Dan kan het een stuk sneller met de magnetron. Bij een doorsnee-gerecht doe je dit in circa 6 – 10 minuten op 600 – 850 Watt. Geef jij de voorkeur aan een warme tafeltje dekje service? Dan wordt het (vaak door een vrijwilliger) thuisbezorgd in Leusden (opgewarmd).

Wat zijn de gemiddelde kosten van een thuisbezorgde avond maaltijd in Leusden?
De prijzen die de maaltijdservices hanteren kunnen enorm verschillen. Elke service hanteert zijn eigen prijzen. In het bijzonder het type maaltijd heeft zijn doorwerking op de prijs. Vriesverse maaltijden zijn er vaak al vanaf €4,50. Zo’n koelverse maaltijd is vaak wat duurder (zo’n €5,85. Voor warme levering aan huis (tafeltje dekje) betaal je ongeveer €8,00 tot €9,00 incl. bezorging. Wil je ook een voor- en nagerecht? Kies dan ook een soep (vanaf €1,60) en toetje (vanaf €1,10).

Welke soorten leveranciers zijn er?
Verse maaltijden worden via allerlei winkels aangeboden. Er zijn natuurlijk supermarkten en verswinkels als groenteboeren en slagers. Deze organisaties hebben doorgaans een voorraad met eten. Vooraf bestellen hoeft vaak niet. Daarnaast kan je bestellen bij de maaltijdservice voor kant en klare maaltijden aan huis in Leusden. Dit zijn vaak cateraars en/of gespecialiseerde keuken die op bestelling wekelijks maaltijden bezorgen aan huis. Tevens onderscheiden we nog zorgaanbieders en wijkrestaurants die diverse maaltijdvoorzieningen aanbieden.

Zijn er subsidies beschikbaar vanuit de gemeente Leusden?
Aan de hand van www.leusden.nl kun je meer informatie bekijken over subsidies. Je leest hier o.a. hoe het zit met een maaltijdvoorziening die via de WMO wordt verstrekt. Ook zijn er vaak ook tegemoetkomingen mogelijk die gebaseerd zijn op de WLZ, de bijzondere zorgverzekeringswet (ZVW) en wellicht de bijzondere bijstand. Vooraf moet u eerst documenten overleggen m.b.t. uw vermogen en inkomen.

Alle plaatsen in deze gemeente

 • Stoutenburg